Túrabeszámolók


Márciusi emléktúra - Pilis

kockaTúra éve: 20072007.03.18 17:14:55
Péntek este még 10 óra körül is megbeszélés tárgyát képezte az hogy reggel hol legyen túra, de úgy alakult hogy maradok a Mátra túránál. Egész másnap reggelig, amikor a vonatom tervezett indulásakor sikerült felébrednem. Még szerencse hogy nem vettem meg elõre a jegyet.
Így hát megindultam Csillaghegy felé és út közben felcsörgettem Kisdanit hogy a startnál várjon má meg. Ez a cserkészek egy túrája amire mehet bárki. 48 kilóméter. A csodaszáp idõnek köszönhetõen hatalmas tömeg szállt le a hévrõl, igyekeznem kellett a nevezéssel, ami mellesleg pofátlanul olcsó volt, de tényleg, 300 forint. Mondhatni jelképes. Nekivágtunk ketten Kisdanival, eleinte nagyon ismerõs volt a táj, pont mint a Kinizsi útvonala, itt még jól téptünk. Voltak borzasztóan fiatal túrázók. Hogy tizenéves az hagyján, de annak is az elején :) Mondtam is nekik hogy ez a 48 kilóméter ez nagyon szép munka és hajrá, a célban is láttam õket, le a kalappal. Fent a Dobogókõnél kicsit kajáltunk, üldögéltünk. Különösebb látnivaló nem volt mert párás volt a levegõ. Én fügét hoztam az útra, nos errõl a következõ mérési eredmények születtek: a füge kiválló üzemanyag, de rémesen füstöl :)
Innetõl kezdve Kisdani elkezdett lemaradozni, egy helyen leültem hogy megvárom és egyszercsak ott parkolt mögöttem és bagózott. Nekem inkáb mehetnékem volt mint bagózhatnékom, úgyhogy megbeszéltük hogy majd találkozunk, aztán a célban találkoztunk is... Ehh, bagósok.
Szóval valahogy az utolsó EP-hez vezetõ úton pikoszul elkavartam, nem volt elöttem senki, csak a jelek után mentem, de aztán a jelek elhalványultak és eltüntek. Maradt az aszfaltos út, és még az életbe nem jártam arra. Egy idõ után volt egy tábla ami jelezte hogy Lajosforrás, arra. 120 fokban jobbra, elõre, találtam túristajelzést, a jelzésen egy idõ után eljutottam egy túristaházhoz, ahol volt térkép. Na és itt ahogy gondoltam, kiderült hogy szép nagy kört tettem meg Lajosforrás körül és nem vagyok közelebb hozzá mint az elõzõ EP-nél voltam, úgyhogy úgy döntöttem hogy nincs is kedvem oda elmenni, célba megyek mert Dani már biztosan ott lesz. Ja térerõ ilyen helyeken nem szokik lenni a vodafon hálózaton úgyhogy az esélytelen hogy túra közben valakit felhívni, de jobb is így. Köszönöm vodafone hogy az élet ezen távoli darabjait még nem rongáltad meg. Mindenesetre rátértem a cél felé vezetõ útra, hamarosan megtaláltam a K+ jelet, ami a Lajosforrástól megy a cél felé, lassan utolértem azokat akiket aznap már háromszor utolértem, bebóklásztam a célba, randiszendvics, ilyesmi, Dani is megjött úgy fél órával késõbb. Ezek a bagósok...

Köszi a szervezõknek, ez télleg frankó kis túra volt!

Az itineren egyébként hasznos és rövid a leħírás, de egy térképvázlattal talán mégjobb lehetne.