Túrabeszámolók


Kitörés

yoyoTúra éve: 20072007.02.08 16:39:57
Sziasztok kedves túrázók ,nem akartam irni ,de egy pár mondatban mégis összefoglalom a túrát .

Aki még nem volt a kitörésen ,annak,csak ajánlani tudom a részvételt .
Bár mi nyuszival a 35 ös távon indultunk 22:50 kor, de csináltunk belõle 42 õt .Akkor persze morgolódtunk,de mostmár nembánom .

Az elsõ eltévedés mindjárt az elején volt ,majdnem Óbudáig szaladtunk .
Utánna beálltunk rendesen ,a Kerek-hegyet most is utáltuk ,a kis alattomos emelkedõjével .Majd 3 hajléktalan ,lekapcsolt minket cigarettát kérni ,benn az erdõben :o Persze a "kannás" bort úgy ölelték ,mint anya a gyermekét:)
De kedvesek voltak ,mert jó utat kivántak.

Szépen haladtunk felfelé ,néha elõzgettünk ,persze mindig ugyan azokat a túrázókat.
Zsiroshegyen bevágtam egy zsiroskenyeret ,majd mentünk a Nagy-szénásnak .Nagyon nem tudtunk idõzni fenn ,mert fagyos szél fújt .
A kutyahegyen átvágtunk ,majd a magaslétrán átmászva ,tulajdon képpen a sárgával párhuzamos úton ,végig lementünk a hegyrõl . Ugyan olyan sóderes út ,csak éppen nem jelölt .Ez volt a legnagyobb kavarásunk.
Megint utólértük a túrázókat ,volt aki már nevetett minket , elhagytuk õket majd el is tévedtünk újra ,de csak kicsit ,bevártuk a többséget egy keresztezõdésben ,és együtt mentünk a nyilt terepen a magas fûben . Ha akkor nem jönnek túrázók ,szerintem ott köröznénk még mindig a csapásokon,mert szerintem az egy útvesztõ. Azon eligazodni,csak egy vaddisznó tud ;)

Na ezután beértünk Perbálra ,csak nagyon minimális kitérõvel ,majd a gomba telepnél megint elakadtunk ,de nyuszi elõre futott felderiteni .integetett is,hogy meg van a szalag .Na megindultunk megint ,Anyácsa puszta felé ,úgy belendültünk,hogy a szétfagyott pontõr a buszmegállóból kiálltott utánunk. Hihetetlen alig tudott beszélni ,úgy szétvolt már fagyva .Szerintem nagyon vékonyan is öltözött ,,sajnáltuk nyuszival,de kedves volt ,mert mondta ,hogy csak a mûuton fussunk tovább, az levisz Szomorra .
tepertünk is ahogy tudtunk ,én már telefonáltam is haza jöhetnek értem,mert látjuk a templomot .
Jó pár kilit futottunk igy is, de a templom alig közeledett ,mikor meg közeledett akkor kiderült nem is templom,csak valami csirke telep naaagy darálója :) de igy kivilágitani ? Na mindegy... futottunk lefele ,de már gyanús volt,hogy hol van Szomor ,mert olyan közelnek tünt ,és már megint felfelé megyünk a Kakukk hegyen .
Már épp kezdtünk kétségbe esni,mikor megláttunk egy túrázót ,sántikált szegény ,de legalább õ is beért, meg mi is párperc múlva .

A célban megkaptuk a szép kitûzõt ,oklevelet,majd helyet foglaltunk egy asztalnál,és kihozták a finom gulyást ,és a teát is .
Fél hétkor még úgysem reggeliztem fõtt ételt .
Köszönet a rendezõknek ,és nyuszinak,hogy ismét egy élménnyel gazdagabb lettem .
Jövõre folyt.köv. Mostmár tudjuk az utat végig :)