Túrabeszámolók


Együtt a Magyar Családokért! teljesítménytúrák

toprongyTúra éve: 20132013.08.25 16:27:37

Kellemes kis túra volt. A távok és az útvonalak is mutatják, hogy a célközönség inkább a családok és kirándulók voltak, nem pedig a "komolyabb" teljesítménytúrázók, de - nem lévén tegnap más túra elérhetõ közelségben - a mi választásunk mégis erre a túrára esett, és a résztvevõk között több másik túrázóval is találkoztunk, akik hasonló megfontolásból jöttek ma ide.


Mi is vittünk pár ruhát a jótékonysági akcióra, amelyeket a rajtban leadtunk, a szervezõk megköszönték szépen, az elsõ hozzászóló által említett magatartást mi egyáltalán nem tapasztaltuk. (Amúgy mennyi ruha-játék-satöbbi gyûlt össze? Pusztán érdekel.)


A térképvázlat valóban nem a legáttekinthetõbb, de ez a terep a budapesti teljesítménytúrázók zömének már álmából felébresztve is megy, úgyhogy annyira azért nem volt eltévedés-esélyes a dolog. Amúgy meg ott a leírás, a jelzések is jól követhetõk, szóval szerintünk nem volt semmi gond ezzel.


Makkosmárián kajapont, nem értem, az elsõ hozzászóló miért nehezményezte a "kend magad" rendszert, más túrákon is van ilyen. Nekünk semmilyen negatív észrevételünk nem volt ezzel a túrával kapcsolatban, kellemes ki egészségügyi séta volt jól ismert utakon, egy nemes céllal egybekötve.


A 20 (azaz 17,5) km megtétele után saját idõ terhére elindultunk még az 5 (azaz 3,5) km-es távon is, azaz nyargaltunk még egy kört a Hárshegyi-körúton, alias a Monoton Minimaraton régi útvonalán fordított irányban. Ha korábban rajtoltunk volna, akár mindhárom távot is meg lehetett volna tenni egy nap alatt - az eredeti terv igazából ez volt, csak nem sikerült idõben felkelni, így a középtáv kimaradt.


Mi jól éreztük magunkat, legközelebb is szívesen jövünk, és ha lehet két szerény javaslatom, legközelebb írjatok ki hosszabb távot is, valamint tudom, hogy jótékonyság meg költségtakarékosság, de egy icipici kitûzõ elõállítása nem kerül sokba, a megfáradt túrázó mégis örül neki...