Túrabeszámolók


Pomáz Körül-belül

TonnakilométerTúra éve: 20122012.08.12 05:05:31

Pomáz Körül-belül 55.

Az ötlet az, hogy miért ne gyalogolhatnánk körbe Pomázt, mégpedig annak közigazgatási határán. Tegnap ezt is megtettük jó néhányan.

Hogy mit láttam? Réteket, település széleket és nagyon szép erdõket. Például még sosem jártam a Vasas-szakadéknál, ami nagyon tetszetõs hely, de volt jó pár szép kilátás is útközben.

Ami számomra beárnyékolta a túra hangulatát, az a ki- és bevezetõ utak melletti hatalmas szemétkupacok. Nem tudom elképzelni, hogy Szentendre és Pomáz lakossága ezt igényli és nem képes semmit tenni azért, hogy megszûnjön ez az áldatlan állapot.

A túra szervezésérõl csak a legjobbakat tudom mondani. Kifejezetten szívélyes pontõrök, bõséges ellátás, hibátlan szalagozás. Szükség is volt ez utóbbira, mert az útvonal leírás alapján néhány helyen elég kényes lett volna a tájékozódás. Nem lehet szó nélkül elmenni a féltávnál és a célban kapott csorba leves mellett sem. Halljátok az nagyon finom volt!

Összességében jól éreztem magam a túrán. Azt hiszem elõbb utóbb ismét eljövök és újra végigsétálok Pomáz határán. Ha kedvet kaptál, tedd ezt Te is.