Túrabeszámolók


Pázmándi TOPorgók Éjszakája

tetova hegyi teveTúra éve: 20122012.07.08 20:21:40

 cicas tevetura


a rettenet melegre es a 7kozben zajlo torok nyavalyamra tekintettel javasoltam cicanak egy kozos 28-ast. Szerencsere csak a rajt utan derult ki, hogy mindez kilencszasz-nehany szint lesz. Cornetti-s ajandek pogival felvertezve kezdtuk a turat. A forrasponton egy fiucska ugyeskedte fel a pecsetet itinerunkre. Haragoszold szolo es kukorica tablak dimbes-dombosan ertunk el az atmaszoshoz. A Nyirhegyen kellemes meglepeteskent 1 ingoko melett kaptuk a 2. pecsetet. Volt pici nyivakolas is, de a Meleg-hegyi beigert fagyi nyaloka kepe tovabbi menetre kesztetett bennunket. Nyalakodas kozben tudtuk meg milyen kivalo retro koncert volt tegnap a kozeli es folyamatosan duborgo EFOTT-on. Tudasunkat imigyen gyarapitva kezdtuk meg az ereszkedest Sukorora. Kozben kellemesen ranksotetedett. A Gyapjasnal pergo nyelvunek eppen nem nevezheto fiatal (?; sic) adott pecsetet. A sargan, kedvenc seta utvonalunkon haladva ertuk el korabbi elozoinket. Aztan megvolt a zsiroskenyeres es a kilatos pont is. A kilatopontok vuzalis elmenyet itt meg mindenutt fokozta a borzaszto zaj, ami a kpncertrol ert fel. Szegeny itt lakok. A szintezo ponton mar mindenfele labfajasokkal nyuglodtunk. Pedig a java csak most kezdodott. Azert megvolt a Csucsos es a Cseplek is. Egyre huvosebb lett az ejszakat elkerulve. A Zsido-hegy se fel, se lefele nem javitotta kedely allapotunkat. Hiaba mar elfaradtunk es almosak is voltunk. Utolso eronkkel behuztuk meg a malom pontot es meglett a cel is. 


Sajna iden nem volt fagyi viszont volt egy oriasi rantott husos szendvics. Persze nem tudtunk enni. Atvettuk a kituzot es az emleklapot s ultunk a kocsiba. 


Kivalo kis tura volt megint jofele szolgaltatasokkal. Ujitottak az itineren is, amire eddig sem lehetett panasz. Nekem ugyan hazai taj leven kedvencem ez a tura, de mindenkinek ajanlom, mert valtozatos az utvonal, szep a kivilagitott esti to, a rendezes pedig hibatlan.


Cicara pedig buszke vagyok, kulonosebb nyirmakolas nelkul letudta ezt a szamara szintes turat.