Túrabeszámolók


Budai Trapp

SipiTúra éve: 20122012.02.19 07:53:54





20. Budai Trapp


táv itiner szerint: 30 km


szint: 1100 m.



 Korai indulás a 6,22-es vonattal , amivel 7 óra 10-kor már megérkeztem Piliscsabára.20 percig eltöltöttem az idõt - Szamos marcipán vásárlás a közeli boltban, kávézás - , majd fél nyolc után nevezés, és 7,35-kor rajtolás.



A múlt hétvégi Kitöréshez képest sokkal nagyobb hó, fõleg a Kõris-völgy, kék kereszt, Nagy Szénás vonalon, helyenként térdig érõ.Az elsõ ep.-ig utol értem az elõttem induló mezõny nagy részét, pár futó volt csak elõttem...., így taposhattam a majdnem szûz havat magam elõtt! A pirosat megint (már hagyományosan)majdnem benéztem Nagykovácsi felé, mérgemben megkocogtam a lefelét....A faluban ittam egy kolát, egy deci kékfrankossal, és megettem a marcipán készletem egy részét.Hátizsákot nem vittem - a Kitörésen sem - , csak mackó alsó - polár-pulcsi-vadász mellényben adtam elõ a túrát......., kesztyû sem kellett, olyan meleg volt, pláne bottal!



  Vörös-pocsolya pontõrei szembõl jöttek, mondták két futóval találkoztak, hmmm....A többit a farkasok ették meg, vagy nem vártak rájuk?A Hárs-hegy környéke (zöld O) elégé zsúfolt volt, a Nyéki -hegy  -  így visszafelé irányból  - ismét nem esett jól, az Újlaki-hegy lábánál értem utol egy futó sporit, aki korábban a Fekete-fej elõtt száguldott el mellettem, már elégé le volt amortizálódva, elmondása szerint 4-szer tévedt el a sárgán.... A vége felé már havat kellett ennem,  4 óra alatt szerettem volna beérni - kb. ennyi idõre volt kapacitásom víz nélkül - , de a nagy hó miatt 5 óra lett belõle, és ez már sok volt folyadék nélkül....! Érkezés 12,34-kor a Menedékház u. 22-be. 



A célban az évfordulóra tekintettel ( 20-ik rendezés), forralt bor, ami nagyon finom volt, és a szokásos virsli, tea, ásványvíz, zsíroskenyér, csalamádé összeállítású étrend!



3.-ik teljesítésem, tavaly elõtt jégkásában 5, 05, tavaly 3.40 futva, idén a hóban pont 5 óra! Jól esett, szeretem ezt a túrát a vonalvezetése miatt, ha a logisztika nem is a legkönnyebb!