Túrabeszámolók


Szurdok / Útvonalkövető

bükkjáróTúra éve: 20092009.09.15 15:12:09
2009.07.12. Szurdok 30
Táv: 30.8km Menetidõ: 5ó 38p
Szép napos nyári meleg idõ.

Reggel a HÉV-rõl sokad magammal rohamoztuk meg a rajt helyet. A rendezõk jól bírták a rohamot és gyorsan bonyolódott a nevezési procedura. :)
A kulcsos házig egyvégtébe mentem. Bele-bele kocogva, pedig emelkedõn ezt nem szeretem - a városi szakszokat viszont még kevésbé. Az elsõ ep után 15p-el és egy szép emelkedõ után már jött is a 2. pecsét a Csikóváron. Innen robogás a Holdvilág aljáig. Igyekeztem zergeként ugrálni és nem kitörni a bokámat. Sikerült. Pecsét, majd hosszabb stabil emelkedõ a Tölgyikrekig. A Salabasinát kihagytam. Lefele is nehéz, pláne fölfele. Nem semmi aki megcsinálta. (Amikor a Vaskapuhoz értem, ott modták, hogy addig 2 ember ment végig.) A Tölgyikrektõl könnyedebb szakasz jött a Szurdokig, ahol tökéletes terülj asztaka várt. :)) Frissítés után erõre kapva vágtam neki a táv 3. harmadának. A Vaskapu vögytõl elõre tartottam. Itt lefele is térd próbáló közlekedni - felfele meg még nehezebb. Szép lassú tempóval értem föl. A hegytetõtõl egy lejtõs kunkorral majdnem vissza a völgyig, majd a Római és a "Beton" út keresztezése után az utolsó emelkedõ következett. Ezen a szakaszon feltûnõen megritkultak a szalagok. Szerintem ez egy "tréfás" "túrázó"-nak köszönhetõ. A Dobogókõig tartó szakaszon már igencsak kezdte "mondani" a térdem, hogy már 1600m szintet ment. Megnyugvással érkeztem meg a tetõre. A cél csomag átvétele után még volt idõ Matyi büfézni a busz indulása elõtt.
Nagyon jó idõben egy nagyon szép túrán vettem részt - ami megfelelõen nehéz is volt. A szervezés, itiner profi, az ellátás tökéletes volt. Köszönöm.