Túrabeszámolók


Téry Ödön emléktúra 50/25/20

Hegi BaliTúra éve: 20092009.03.25 22:40:14
Téry 50

Bevallom, kicsit félve indultam neki a túrának. Nem az 50 km miatt, hanem a korábbi évek beszámolóiból mazsolázgatva. Gyér szervezés, gyenge itiner stb... Végül úgy döntöttem, hogy vállalom a megmérettetést, aztán meglátjuk.
Az idõjárásra abszolút nem lehet panasz. Gyönyörû napsütésben lehetett szinte végig gyalogolni. Nekem az itinerrel sem volt sok bajom, bár bevallom elõször voltam ezen a túrán. Lehet, hogy szerencsém volt? Igaz itt-ott egy kicsit lehetett volna pontosabb is, de vittem magammal térképet is, így aztán sikerült eligazodnom.
Ötletes volt a Téry-totó. Bevallom, Pilisszentkereszten nem adtam le, mivel eléggé hiányosak voltak az ismereteim a túra névadójáról. Itthon aztán alaposan utána jártam a kérdésekben foglaltaknak.
Abban maximálisan egyetértek "nagypapával", hogy nem éppen szerencsés dolog a gyalogosokat és a bicikliseket ugyanazon az úton egyirányba egymásra engedni. Nekünk is többször kellett félreugrani a lejtõn lefelé száguldó kerékpárosok elõl, akiket szinte csak az utolsó pillanatban hallottunk meg, vagy onnan észleltük, hogy a mögöttünk jövõk ordítottak. Egyik bicajon sem hallottam sem csengõt, sem dudát megszólalni. Elõbb utóbb lehet, hogy tényleg be fog következni egy baleset. Mi lenne, ha a gyalogosok és a kerékpárosok egymással szembe mennének? Az egyik csapat indulna Dömösrõl Budapest felé, a másik meg fordítva, és így mindkét fél észlelné idõben a másikat.
Ettõl az egy apró kellemetlenségtõl eltekintve nekem tetszett a túra, s a húsleves is finom volt az Ella büfében. Nem bántam meg, hogy a korábbi beszámolók ellenére elindultam reggel hétkor és 15 óra 15 percre meg is érkeztem Gáborral és Sanyival Dömösre.
Valószínûleg jövõre is jövök.