Túrabeszámolók


BUÉK

RrBmIrGaMiDTúra éve: 20092009.02.18 17:46:38
BUÉK 20

Kiírás szerint:
Táv (terepen): 19.512 km Szint (térképen): 847 m



Mivel elhatároztam, hogy minden megtett túráról írok valamit, már csak magam miatt is, így - bár kicsit megkésve - de jöjjön a BUÉK.

Jól sejtettem, hogy rengetegen lesznek az év elsõ túráján. Nem keltünk korán, így fél 10-kor rajtoltunk csak. De hová is sietni... A 89x "rajtszámot" kaptuk, és még bõven álltak mögöttünk is, és a valószínûleg a hátralévõ fél órában is érkeztek jónéhányan.

Kicsit túlöltöztünk, nem kellett volna... Elég jó idõ volt, ahhoz képest, hogy tél van. Vicces, hogy Bp-n - mármint a városban - nem látni túl sok havat a télen, így az 2-3 cm hó (vagy zúzmara), ami a hegyekben volt, nagyon tetszett. :-D (Persze fotózgattam is sokat, szokás szerint. 126db)

A Hármashatár-hegy megmászása után már senki nem panaszkodhatott arra, hogy fázik... sokan káromkodtak a felfele vezetõ meredek/csúszós szakaszon (Újlaki-hegy), de én nagyon jól szórakoztam. (Néhányan közelebbrõl is megviszgálták a talaj szerkezetét.)

Végig kellemes hangulatban telt az idõ. Még csak hasonló sem volt tapasztalható a Téli Mátra beszámólóiban leírtakhoz - szerencsére. A futó vs gyalogos téma/ellentét szerintem meg egy hülyeség: nem gyalogosok és futók vannak, hanem emberek. Az emberek különbözõek, nem a futók és a gyalogosok.

Az itiner teljesen rendben. A leghasznosabb részek mindig is "A túra távolsági és szintadatai, az ellenõrzõpontok..." voltak. Vagyis: túrajelzések, táv, szint, ep-k. (A szöveges leírások csak a nem egyértelmû részeknél lehetnek hasznosok -> vagy a megfogalmazás függvényében ott sem.)
Mondjuk annyian voltunk, hogy az itinerre nem is volt nagyon szükség, a sok ember egy hosszú kígyót alkotott.

A városi, aszfaltos rész annyira nem volt élvezhetõ, de túlélhetõ.

Ami még nagyon tetszett, az a babakocsis extrém sportolók megjelenése a leglehetetlenebb helyeken. :-)

A "jó idõzítésnek" köszönhetõen még a nosztalgia gõzmozdonyt is láthattuk.

Köszönjük a szervezõknek, pontõröknek és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben, hogy egy jó hangulatú túrán vehettünk részt az év elején.


Szintmetszet*:

GPSies - BUÉK 20
tovább


* A képre kattintva részletes térkép és adatok