Túrabeszámolók


Wass Albert emléktúra a Börzsönyben 44/28/18

csibaTúra éve: 20092009.01.12 11:59:19
Wass Albert 44

Tavaly sajnos ez a túra kimaradt, és így lemaradtam az év végi díjazásról, amit azok kaptak, akik az 5 megnevezett túrát teljesítették. Idén úgy tervezem, hogy ott leszek mind az 5-ön, bár szomorúan hallom, hogy valószínû nem lesz most ilyen díjazás.

Magáról a túráról:
Csodálatos volt. Mind maga az útvonal, mind maga a szervezés részérõl. Kifejezetten örültem annak, hogy a Börzsönyben nem épp a leglátogatottabb helyeken kalauzol végig a táv. Legalább is én eddig nem sûrûn jártam erre, pedig a Börzsöny az egyik kedvenc hegységem. Kár, hogy az idõjárás nem örvendeztetett meg minket azzal, hogy a nap is kisütött, de a havas táj így is szép volt.
Kifejezetten szép gesztus a rendezõktõl, hogy a túra bevételét felajánlják a Válaszúton lévõ Kallós Alapítvány által mûködtetett iskolának és kollégiumnak. Már csak ezért is megéri elmenni, eljönni erre a túrára.
A rendezõség oldaláról nézve a szolgáltatásokkal együtt, nagyon jó túra volt! Színes itiner, meleg étel, tea, forralt bor, müzli szelet, majd a célban újból meleg étel és rengeteg féle innivaló. Még úgy is rengeteg innivaló maradt, hogy kb a seprûk elõtt értünk be nemsokkal. Szóval kitettek magukért rendesen. Talán csak egy kis porszem csúszott a gépezetbe, de azt hiszem az ilyen hibának még örülni is lehet, hogy alábecsülték az indulók számát, pedig a tavalyihoz képest így is több emberrel számoltak.

A célban nem bírtam megállni, hogy ne kérdezzem meg Vagdalthústól, hogy ilyen nevezési díj mellett, ilyen szolgáltatásokkal, plusz egy erdélyi iskola támogatásával, nem is olyan kis összeggel, hogyan jönnek ki a túrából? Tisztára veszteségesen, vagy épp, hogy fedezik a költségeket a bevételek, netán még nyereségük is van? Erre kb valahogy így jött a válasz: naná, hogy nyereségesen. És számomra az fontos, hogy mit kapok a pénzemért. És különösen az a bosszantó, amikor az ember lát más túrákat, ahol drágább a nevezés, a szolgáltatás kb fele ennyi, a táv is rövidebb. Persze egyszerûen hangzik a válasz: nem kell elmenni az ilyen túrákra. Kösz!
Olvasva más fórumokat, nem igen értem az olyan beírásokat, hogy a legtöbb túra az csak olyan, hogy a költségeket fedezik a bevételek, vagy még veszteséges is. Úgy látszik, hogy ez a rendezõi gárda csodákra képes. Lehet, sokan tanulhatnának tõlük (akinek nem inge, ne vegye magára)