Túrabeszámolók


Hegedűs Róbert emléktúra (Online túra)

ZETúra éve: 20082008.11.15 16:08:37
Második teljesítés beszámolója -- szintidõn belül :)

Hegedûs Robi emlékének szentelve nagyon szép idõben, kellemes szintekkel tûzdelt, jól összeállított útvonalon túrázhattunk ma, mintegy ötszázan (én 9:10-kor a 466-os rajtszámmal indultam.). Ez a létszám a szervezõket is meglepte, 9 elõtt már elfogyott a magukkal hozott bõ négyszáz darab leírás/füzet, így aztán akik csoportosan érkeztek, azok egy itinerrel indulhattak útnak, akiknek így sem jutott, azoknak térképen elmagyarázták az útvonalat, illetve azt javasolták, hogy (az egyébként jól felkészült) pontõröktõl is kérdezzenek bátran.
Bár sok a jelzésváltás a túrán, és több szalagozott szakasz is van az útvonalon, részben a tömeg, részben pedig a jól elhelyezett szalagok miatt szerintem az elkavarás lehetõsége még itiner nélkül is minimális volt.
Az ellátmány a "szokásos" csokis pontokon túl a Hármashatárhegyen kiegészült banánnal és nagyon ízletes teával. Ez utóbbiból repetáztam, mert bár a tavalyi túrához képest kifejezetten enyhe volt az idõ, de a finom, meleg teától csak elcsábultam.
A túra díjazása a teljesítés száma szerint változó színû nagyon szép fém jelvény, illetve a teljesítések számát feltüntetõ oklevél. (Sajnos az elsõ teljesítõknek járó oklevélbõl is kifogytak, ahogy a célban hallottam, akiknek nem jutott, azoknak postázni fogják.)

A rendezés hozta az MVTE-tõl megszokott magas színvonalat, a minden várakozáson felüli létszámból (több, mint a tavalyi létszám duplájára készültek) adódó problémákat is jól kezelték.

A szervezõknek köszönet, a túráért, a terepen lévõ túrázóknak meg hajrá, nem sok van hátra :-)