Túrabeszámolók


Szurdok / Útvonalkövető

KÁGÉTúra éve: 20082008.06.30 00:36:12
Szurdok túra 2008

Annyi jót olvastunk errõl a túráról, hogy a nehézségektõl való félelmünket félretéve elindultunk rajta. És nemcsak elindultunk, hanem minden gond nélkül végig is mentünk, a meredek emelkedõkön néha szuszogva, a hasonló lejtõkön meg egy kicsit óvatoskodva.
Nem tartozunk a villámsebesen haladók közé, de ezen a túrán a szintidõ betartása még nekünk sem okozott problémát :-)

A útvonalról sokan írtak már mindenfélét, szerintem csak két esetben érdemes erre a túrára eljönni:
- ha valaki már ismerõs itt, az tudja igazán értékelni a szép helyeket sorban érintõ útvonalat
- ha valaki még nem járt errefelé, akkor meg muszáj egyszer megnézni ezeket a helyeket

A rendezést (elõzetes tájékoztatás, itiner és szalagozás, ellátás, útvonalválasztás, jutalmazás) az eddigi túrabeszámolókban sokan (jogosan) dícsérték, ezeket sem ismételném, de egy-két hiányosságra azért felhívnám a figyelmet:

- elõzetes tájékoztatás:

ugyan le lehetett tölteni a netrõl a túra itinerét, szintmetszetét, térképét, nevezési lapját...stb. , de se minden ponton lepecsételt igazolólapot, se névre szóló oklevelet, se a kitûzõt nem lehetett, ezekért személyesen kellett elmenni a túrára.

- itiner, szalagozás

az itiner az elég hiányos volt (például nem volt benne, hogy melyik kõre lépve kell átmenni a Dera-patakon, hányat kell fellépni a létrán a Holdvilág-árokból kijövet), és a szalagok se szóltak egy mukkot se, ha nem vettük észre és elmentünk mellettük

- ellátás:

elég szokványos, voltak kenyérszeletek különbözõ színû és ízû kenetekkel, hozzá
mindenféle zöldségekkel és a legkülönbözõbb szörpökkel, viszont kértem egy kis
langusztát kapros rákmártással és pezsgõvel, de azt nem tudtak adni

- útvonal:

a hegységben fellelhetõ, a természet által különbözõ formájúra varázsolt árkok szerepeltek ugyan benne, de kimaradt belõle a Városháza elõtti vizesárok és a Mariana-árok is

- jutalmazás:

szép kis kítûzõ, névre szóló, kedvesen fogalmazott oklevél néhány fényképpel a túra útvonaláról, de sem a Rám szakadék korlátjából, sem a Vaskapu sziklából de még a Szurdok fahídjaiból sem kaptunk egy kis darabot se szuvenírként.

Na mindegy, szerencsére igen szép idõ volt és így is nagyon jól éreztük magunkat !