Túrabeszámolók


Gyalogtúra Jean Béliveau tiszteletére

Attila04Túra éve: 20082008.03.01 20:01:48
üdv

Idén végre sikerült eljutnom a túrára, tavaly sajnos ki kellett hagynom idõ hiányában.
Sajnos az utóbbi hetek szép idõjárása után a mai nap reggelén igencsak megváltozott az idõ, bár már napok óta mondták. Gondolom sokakat visszariasztott.
Kora reggel érkeztem a rajthoz, ahol a szokásos regisztrációnál megkaptam az útvonalleírást és elsõként elindultam a 25 km-es távon.
Az elsõ ellenõrzõ pont 3.2 km-re volt a rajtól, egyszerûen megközelíthetõen. a második ellenõrzõ pont már 12.5 km-re volt, ahová elõször egy halastó mellett kellet elmenni, majd a szántóföldek között. A nádasnál rengeteg fácán volt, gondolom késõbb a tavsz folyamán rengeteg vándormadár megjelenik majd a környéken, a szántók tele foltak futkározó nyulakkal. a szántók végetértével ismét eljutottunk a halastó másik részéhez, ahol az ellenõrzõ ponthoz egy kis zsilipen kellett átmenni.A nagy széltõl rendesen fodrozódott a tó vize. Nagyon jól nézett ki. A ponthoz közel látható az esztergomi bazilika mintájára épített templom illetve egy malom is. A 3.pontig egy ideig a tóval párhuzamosan kellett haladni, majd következett ismét egy hosszú egyenes a szántók között. Az egyre erõsödõ szél nagyon megnehezítette a haladás. A 3. pont után már ismét Rákóczifalva következett, ahol be lett iktatva még egy ellenõrzõ pont, majd következett a cél. A célban nagy szeretettel, oklevéllel, kitûzõvel, megterírett asztallal vártak.
A 25 km-hez 4 óra 10 perc kellett.
A túra könnyû volt, persze terepviszonyok is segítettek és nagy segítség volt a pontos útvonalleírás.
Ha az idõm engedi, jövõre is megteszem, most már a hosszabbik távot.