Túrabeszámolók


BUÉK

AtiTúra éve: 20082008.01.07 19:28:58
Visszanéztem a tavalyi képeket, hát most több hó volt... Idén is ugyanannyi idõ alatt mentünk végig, mint tavaly, pedig érezhetõen lassan mentünk. Nem gondoltam volna, hogy az egy hónap kihagyás ekkora visszaesést okoz majd. Bár tény, hogy van egy jó kis szintje a túrának, nem a legegyszerûbb túra, ami van.

Jó korán indultunk, hogy a beigért ónos esõ lehetõleg ne kapjon el, így már 12 elõtt a célban voltunk.

Útközben ismét volt egy kis vaddisznó-kergetés, de be kell vallanom, hogy most kevésbé éreztem magam veszélyben, mint a legutóbbi alkalommal, amikor kísérõ kutyánk úgy döntött, hogy megkerget egy vaddisznót. Pedig most vissza is kergették szegényt.

És hát hideg is volt... a fél literes italom vége megfagyott. Már a jégkásás állapot se volt az igazi, de aztán teljesen megadta magát, és nem lehetett a maradékot kiinni.

Idén is azt mondom, hogy jó kis évkezdõ túra ez.

Köszönjük a szervezést!

Pár téli kép, hátha jövõre megint hó nélküli lesz:





A megtett út térképe:



A megtett út szintemelkedése:



Kikívánkozik még belõlem, hogy az elõzõ két beszámolóra reagáljak. A nevezési díj nem volt olcsó, de drágább se, mint azok a túrák, ahol jelvényt adnak. Szerintem teljesen reális volt, gyönyörû, színes jelvény járt a teljesítõknek, a színes oklevél mellé. Második teljesítésem miatt már 2 különbözõ jelvényem is van. A borítékolás pedig... Nekem kifejezetten tetszik, hogy nem azt kell a célban keresgélni, hogy kinek hanyadik teljesítése ez, esetleg beírni a nevezési lapra (volt már túra, ahol volt erre példa). A szervezõk ezt profi módon nyilvántartják, és mindenkinek olyan jelvényt (és egyéb díjazást) adnak, ami jár neki. A túra végén így nincs sok kilométeres sor, amíg mindenkinek kitalálják, hogy mi jár. Szerintem kifejezetten elõnyös ez egy ilyen tömegtúrán. (Egyéb díjazás alatt értem például a Magyar Vándorok érmet, amiért még külön fizetni se kellett! Névre szóló, gravírozott, a megtett távot is tartalmazó érem!)