Túrabeszámolók


túra éve: 2015
JádeTúra éve: 20152015.06.15 09:47:40

Jáde 15


17:20 - 23:50


Sajnálatos módon az egyik legrosszabbul megszervezett túra volt, amin részt vettünk párommal. A regisztrációnál kaptunk 2 térképet (Balatonfûzfõ, Bfûzfõ és környéke). A térképeken sem az útvonal, sem az ellenõrzõpontok nem voltak feltûntetve, ráadásul silány minõségû fénymásolat volt, aminek hála el is keveredtünk (kicsit vígasztalt, hogy nem mi voltunk az egyetlenek).


Az elején az utunk felvitt Bfûzfõ tetejére, csakhogy abból a szögbõl semmi kilátás nem volt a tóra. Onnan átmentünk Fûzfõ-Gyártelepre, majd át a Római-forráshoz (ami a gázvezetékek mentén volt, csakhogy forrás helyett, úgy néztek ki, mint egy trafóház.). A tûzõ napon a 2. ellenõrzõpont felé elfogyott a vizünk (2 liter), de a leírás szerint volt vízvételi lehetõség (itt 1-2 pohárnyi mennyiség volt -annyi nem, hogy megtöltsük a flakont). Ezen az úton találkoztunk egy középiskolás csoporttal, akik szintén kóboroltak és közösen próbáltunk vmit kezdeni.


A 2. ep után a 3. felé el kellett mennünk a Római-villa mellett, amirõl kiderült, hogy már nagyon régen elhordták a köveket és a gaz is benõtte. Majd érintettük a Vadkörtefát, ami úgyszintén megsemmisült évekkel ezelõtt, és csak egy csihatag volt, amit az iskolások ültettek a fa emlékére. Elméletileg itt a kék túristajelzést kellett volna követnünk, ami nem volt természetesen. Kis kóválygás után végül megtaláltuk és onnantól sötétben meneteltünk az erdõben.


A 3. ep. a Harangláb volt, ahol kódot kellett felírni. Mondanom sem kell, hogy már nagyon elegünk volt akkor az egészbõl, de ha már elkezdtük végigcsináltuk.


A 4. ep. A Föveny-strandnál volt, ahol a 2 polgárõr várta a beérkezõket (csodálom a türelmüket). Innen mégegyszer fel kellett volna mennünk Fûzfõ tetejére, ahonnan a leírás szerint nagyon szép a kilátás (mivel késõ este volt erõsen kétlem, hogy bármit is láttunk volna). Ez a rész nekünk kimaradt (ellenõrzõ pont úgysem volt a tetején, így nem láttuk értelmét) és a strand után visszamentünk a Béke-tér felé és onnan a Mûvelõdési házhoz.


Beérkezéskor már nem volt 15km-es kitûzõ, így 25-öst kaptunk (bár bõven megjártuk azt is). Párom emléklapot sem kapott, mert...., de 1-2 héten belül postázzák.


Nagyon sajnálom akinek ez volt az 1. teljesítménytúrája, mert borzalmas élményt szerzett. Személy szerint a 2011-es FÉK-3 túrából indultam ki (nekem ez volt az 1.), ami nagyon jó volt, gyönyörû kilátással, kedves szervezõkkel és jó minõségû térképpel.


 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár