Túrabeszámolók


túra éve: 2016
Ͳ - Kétszer/Egyszer az Írott-kőre/a Dunántúl Csúcsa (Sakura Egyesület túrák)Túra éve: 20162016.05.10 14:35:52

 


Kedves Túrázók!


Egyesületünk megkérdezte a túrán résztvevőket az Í2 túrákról, az alábbi linken olvashatjátok a válaszokat:


www.facebook.com/sakuraegyesulet/


 


Üdvözlettel: Katona Péter


                egyesületi elnök

 
 
túra éve: 2013
Művészetek VölgyeTúra éve: 20132013.03.03 09:03:43

20-as táv


 A múlt heti Ha-Vas Paripa után ki kellett próbálnunk egy jó kis dagonyázós túrát. Hárman vágtunk neki a 20-as távnak. Persze a 8 órás buszt nem érjük el Pulára, így a kocsi marad ott az indulási ponton. Gyorsan  feliratkozunk, 9-kor indulunk a buszmegállóból. Az elsõ ellenõrzõ pont ellenõrzõ számos, az út helyenként havas, a többi helyen dagonyás. A kamásli alapfelszerelés, de a túrabotok is jó szolgálatot tesznek. Helyenként az erdõben megyünk,olykor a farakásokon :) Vigántpetend nagyon barátságos, az ellátás nagyon jó. Utána fel a Király-kõre, természetesen a kaptatón (elég egy pulcsi). Megvan az elsõ pecsét is, majd a vízzel együtt le Kapolcsra, itt egy fakultatív pihenõ a kocsmában, majd fel a kaptatón a Bondoró aljára. Onnét már csak a lesétálás marad Monostorapátiba, kitûzõoklevél és vissza busz Pulára. A túra nagyon jó, szép táj, nagyon jó térkép, jó ellátás. Jövõre ugyanitt.

 
 
Vándorbottal a VasparipáértTúra éve: 20132013.02.24 10:07:50



Szombathelyrõl az éjszakai havazás miatt nem tudtunk elindulni idõben, ezért a 14km-es táv maradt. A MÁV jóvoltából két átszállással negyed egykor szálltunk le a vinyei megállónál. Szerencse, hogy a kamáslikat már a vonaton felvettük,mert a leszálláskor boka fölött merültünk a hóba :) A Vinye.hu büfé egybõl az állomástól balra volt, nagyon kedves és segítõkész csapattal. Az indulás után elsõ dolgunk volt felvenni a hókarmokat, ez nagyon hasznosnak bizonyult késõbb.  Hóban nem volt hiány a Zörög-tetõig, kedves emberekkel kerülgettük egymást az addigra már kitaposott ösvényen.  Lefelé vidáman csúszkáltunk a cseszneki Lovagvár presszóig, még a Zsidó temetõt is megnéztük a domboldalon. A visszaút jól ki volt szalagozva. Mire leértünk a menedékházhoz nem sokkal késõbb integethettünk a 17.40-es gyõri vonatnak. A célban Anita és a rendkívüli csapata várt Igorral az élen J Ettünk egy kiváló gulyást, majd némi sztorizás után felszálltunk az utolsó veszprémi vonatra. A túra nagyon jól szervezett, az itiner kifogástalan, a festett jelek jól láthatóak és a szükséges helyeken szalagozva. A Havasparipa az idén méltó volt a nevéhez, mi is kipróbáltunk egy szûz havas részt, néhol combig süllyedtünk a hóba. Jövõre újrázunk.


 


 
 
túra éve: 2012
Óbudavár éjszakaiTúra éve: 20122012.10.10 07:50:39

Négyen indultunk neki a távnak, éjszakai 20-ast még nem csináltunk, fejlámpa, övlámpa, túrabot, rövidujjú poló (elõtte 1 héttel Kõszegen elfért a dzseki is). Indulásnál pálinka, majd V.L.TT.-ja mókás, le a mosóforráshoz, végig az aszfalton, mezõn,majd a Fenyves sörözõ, ezután egy picit rikultak a jelzések fel a Tagyon hegyre, itt néhány elágazást talán jobban lehetett volna jelölni. A Tagyon birtok nagyon szép és finom borocskával várta a tikkadt túrázókat, most kihagytuk a Hegyestût, irány Monoszló, aztán B.henye, itt a letérést a falu pecsételõhely felé ttalán lehetettvolna jelezni, mert a nyíl szerint simán elmasírozhatott aki nem ismerte ki magát. Nekünk szerencsénk volt, a nyáron teljesítettük az ide vágó kéket.


A kocsmában sok túrázó, akciós sör. Utáni ki a kéken a faluból, majd a piros, itt azért hasznát vettük a túrabotoknak, megelõzve néhány bokaficamot. Utána már csak a dicsõséges beérkezés, baboskáposzta, majd búcsú és 100km haza.


Szép túra, barátságos emberek, jó pálinka. Ajánlom, fõleg akik Balaton-felvidék imádók, de mindenki másnak is :)

 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár