Túrabeszámolók


túra éve: 2011
Élőtáj Tanösvény TeljesítménytúraTúra éve: 20112011.09.04 12:29:46

Nagyon nem szeretek panaszkodni, és most is inkább azzal a szándékkal írom le a tapasztalataimat, hogy ezzel a rendezõknek segítsek.


Sajnos nagyon rossz érzéssel fejeztük be a 35km-es távot. Már a túra elején meglepõ volt, hogy menjük 200 m-t a patak egyik oldalán, a másikon meg ugyan oda vissza. Néhányan ezen annyira meg is lepõdtek, hogy nem hitték el, és már itt elmentek más irányba. A cukrászdáig tartó rész szép volt és hangulatos, de utána megint kevergés következett. A "kerüld meg balról meg jobbról a panelházakat" rész nem volt olyan szórakoztató. Majd a menj el a tóig, majd ugyan azon az úton vissza dolog sem. Innen  a találd meg a bejáratot a derékig érõ gazba és csalánba, majd a földúton kapj napszúrást rész jött. Egészen elcsigázva értük el a Skanzen környékét, ahol a tûzõ napon a betonon meneteltünk. Nagyon kevés erdei szakasz volt a túrán. A kõhegyi túristaház és a hozzá vezetõ rövid szakasz nagyon tetszett, kárpótolt a pusztai gyaloglásért. Összességében a fõ probléma az volt, hogy a túra nagy része összekötõ rész volt, egyik útról a másikra. Túl sok volt a menj oda, ugyan azon az úton gyere vissza rész. Ez egy 10 km-es távon még mûködhetne, meg elolvasgatná az ember a táblákat, de 35km-nél szerintem kevés ember olvasgat...(kivéve az itinert, ami néhol zavarbaejtõ pontossággal írja le a tájat, máshol elfelejti megemlíteni, hogy a sárga körön menj be a forrásig, a megérzéseinkre bízva annak megtalálását...)


A pontõrök nagyon kedvesek voltak, de foggalmuk sem volt az útvonalról. A tõlük 20m-re lévõ sorompóról sem tudtak. Ennek ellenére olyan kedvesek voltak, hogy nem volt szívünk panaszkodni. Kérdéseinkre kétségbeesetten elkezdték forgatni a térpéket, majd mi megmutattuk nekik, hol vannak...Többet nem kérdeztünk.


Célba érve kis csalódással vettük tudomásul, hogy a megszokott kitûzõ helyett egy olyan kerámia korongot kaptunk, amire 30km volt írva. Pedig mi a kevergéseinket is beleszámolva legalább 40-et mentünk, de a kiírt táv is 35 volt...


Azért köszönjük a szervezõk lelkesedését és jószándékát. A célunk egy részét végülis elértük, jól elfáradtunk, és nagyot aludtunk este!

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár