Túrabeszámolók


túra éve: 2011
Wass Albert emléktúra a Börzsönyben 44/28/18Túra éve: 20112011.01.17 11:25:17

Az ötlet alapvetõen jó volt. Hogy menjünk el túrázni a hétvégén. Igaz, ilyenkor se vagyunk hajlandóak a bõrünkbe férni, és éjfél elõtt lefeküdni - cserébe viszont felkelünk 5:30-kor...

A fent nevezett rendezvény rajtján 8:15-kor robogtunk át. A meleg idõjárás kellemes napot ígért.

Namost: adnék mindenkinek egy apró tippet, aki a jövõben teljesítménytúrázást fontolgat. Télen CSAK AKKOR induljon neki, ha már hetek óta nem volt csapadék, és meleg az idõ; vagy ha masszívan fagy.

Nem az utolsó rajtolók között voltunk - azaz csak a mezõny kb. fele taposta ki az utat elõttünk - mégis az egész útvonalon úgy éreztük magunkat, mint aki legalábbis iszapbírkózni érkezett. A lejtõkön gyorskorcsolyás mozdulatokkal haladtunk, az emelkedõkön pedig freestyle seggreneülj-neálljálmeg stílusban.

A szintidõ 8 óra volt a 28 kilóméterre. Volt egy pont, ahol nem hittük, hogy így lesz; de végül teljesítettük. A mozgáskoordinációnk pillanatnyilag egy térdmûtéses veterán-tánccsoport ittas közlekedéséhez közelít; a pizzát már megrendeltük; Zoli épp a kádban mossa le a több kiló (tényleges adat, nem túlzok!) sarat a bakancsainkról.

Kellemesen elfáradtunk, láttunk szép tájakat, kiöntött patakot, sok életvidám, energikus embert.

Legközelebb is megyünk.

Majd ha fagy! ;)

 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár