Túrabeszámolók


túra éve: 2010
Sárrét Túra éve: 20102010.09.16 19:13:08


Sárrét 15, Sárrét 30


 Nagy sikerrel zárult a szeptember 11-én Köröladányból induló, elsõ alkalommal megrendezett, és reméljük, hagyományteremtõ Sárrét 15, Sárrét 30 elnevezésû teljesítménytúránk.


Az ötlettõl a megvalósulásig talán több mint egy év is eltelt, tucatnyi természetbarát hónapokig tartó, éjt nappallá tévõ kemény munkájának köszönhetõen. Amikor a heteken át tartó esõzés ellenére hajnalban megérkezett Gyuláról az elsõ indulónk, leírhatatlan boldogság és izgatottság lett rajtunk úrrá: Vajon mit felejtettünk el? Ki tudunk jutni idõben az ellenõrzõ pontokra? Innen már nincs visszaút. Rövid megbeszélés, a gulyásleves felkészítése, a transzparens kihelyezése, és egy kis lélekmelegítõ elfogyasztása után elindultunk.


A 42 indulóból 26-an a 15 km-es, 16-an a 30 km-es távon indultak. Az útvonal nagyobb része földút (a túra nevéhez hûen ez alkalommal sár és pocsolya), amely – Körösladánytól majdnem Vésztõ-Mágorig – az alföldi táj összes szépségét volt hivatott bemutatni. Azt hiszem ezután mondanom sem kell, hogy senki sem indult kerékpárral, így a túrázók többsége ki is használta a 4 és fél illetve a 7 és fél órás szintidõt, az útvonal hosszától függõen. Egyébként is kalandos útvonalunkat néhányan kibõvítették, õket sikeresen visszanavigáltuk a helyes irányba. A legfiatalabb túrázó Ladányi Gyula (12) könnyedén teljesítette a 30 km-es távot, jutalma az oklevélen és a kitûzõn kívül a méltán kiérdemelt aranyserleg. Az elsõ helyezett 30 km-en Tóth György (Békéscsaba), 15 km-en Vadi László (Gyula) lett, aki ezzel a túrájával teljesítette a 3000. kilométerét. 5-en gondolták úgy, hogy versenytársaikat nem üldözik tovább, pedig minden ellenõrzõ ponton várta õket egy kis harapnivaló: zsíros kenyér, pogácsa, csoki, víz (minimum 20 mm), sütemény, gulyásleves, melyet nagy örömmel fogadtak.


A teljesség igénye nélkül: A túra útvonalát, a jelfestést Holóka Demeter Péter irányította, aki felfedezte nekünk ezt az útvonalat, hiszen õ itt nõtt fel. A szervezésben (sajtó, WEB, GPS koordináták) nagy szerepe volt gyakorlott túrázónknak, Kiss Károlynak és Vidovenyecz Zsoltnak, aki a térképet is elkészítette. Nélkülük ez a túra nem jött volna létre, köszönet érte.


Külön köszönjük a nevezõknek, hogy elismerve munkánkat, eljöttek (Budapestrõl, Debrecenbõl, Túrkevérõl, Kisújszállásról, Gyuláról, Békéscsabáról, Mezõberénybõl, Szeghalomról és természetesen Körösladányból), és indultak túránkon. Ez ad nekünk erõt a folytatáshoz, hogy jövõre ismét meghirdethessük: Sárrét 15, Sárrét 30!  


Végül pedig dobpergés közepette bejelentem, hogy Vassné Vakarcs Csilla célba érkezõknek felkínált gulyáslevese elsõ helyezést ért el az immár hagyománynak számító XII. körösladányi Népi ételek fõzõversenyén, amely a túránkkal egy napon került megrendezésre. Köszönjük a megtisztelõ elismerést! Bõvebb információ: termeszetbarat.try.hu


A Rockenbauerek


 


Képek:


 


http://termeszetbarat.aa194545.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/12827086

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár