Túrabeszámolók


túra éve: 2009
Gödöllő K100/K80/K50 (országúti)Túra éve: 20092009.06.09 22:14:02
2008. augusztus 20.-án saját szakállamra végigjártam a Gödöllõ K100-as teljesítménytúra útvonalát. Az indulás és az érkezés helyszíne egyaránt Gödöllõ HÉV állomás (Szabadság tér) volt. Sikerült kifognom egy meglehetõsen meleg augusztusi napot. Nekem egy Balance 450FS acélvázas montim van 8 sebességes szettel, V fékekkel, tehát nem tartozik a legkönnyebb gépek közé. Most már 11. éve bringázom, tehát nem tartozom a kezdõk közé.
Vácrátótig viszonylag lapos volt a terep, kivéve a szadai emelkedõt, amin egy igen kellemeset gurultam több kilométeren keresztül, de ezen a túra befejezése elõtt még vissza is kellett másznom. Gödöllõn és Szadán a forgalom viszonylag mérsékelt volt így Szadán élvezhettem a kellemes falusi környezetet. Vácrátótig szép tájakon kerekeztem, a falut elhagyva már jöttek az elsõ emelkedõk. Vácdukához közeledve lényegesen megváltozott a táj jellege éreztetve hogy ez már a Cserháthoz tartozik, ezen kívül a táj is sokkal szebb lett. Vácduka és Kálló között de fõleg Rádot elhagyva már több hosszabb-rövidebb emelkedõt kellett leküzdeni, melyek között több meredek szakasz is akadt, igaz a táj szépsége bõségesen kárpótolt. Külön kiemelném a Penc-Csõvár-Acsa-Erdõkürt szakaszokat, ahol komolyan megfordult a fejemben hogy ha a Cserhát ezen része ennyire szép, akkor milyen lehet a többi?
Kálló-Verseg-Kartal-Aszód szakasz kevésbé volt érdekes, bár Aszód egy szép város. Aszódot elhagyva megint csak páratlan szépségû rész következett. Aki eddig jól osztja be az erejét az nagyon helyesen teszi, mert Galgamácsán egy meredek emelkedõvel kell szembenéznie a vácegresirõl nem is beszélve. Szerencsére a táj szépsége feledtet mindent. Veresegyházra visszaérve már csak a szadai emelkedõ várt rám.
Nekem ezt a gyönyörû, 103km hosszúságú és 1200m-es szintemelkedésû túrát 6h 29min. alatt sikerült teljesítenem a pihenõket is beleszámítva. Nehézségét tekintve egy masszív közepes, tehát teljesíthetõ. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Szerintem ebbõl az idõbõl még lehet lefaragni, talán idén.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár