Túrabeszámolók


túra éve: 2008
BEAC Maxi / Turista KékszalagTúra éve: 20082008.09.07 20:16:06
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz.

Felháborító az, ami ezen a túrán volt. Az ellátás hiánya még kevésbé bosszantott fel, de a legszörnyûbb az itiner-nek nevezett valami volt, amit adtak. Csak az ellenõrzõpontokat tartalmazta, azok nyitvatartásával, teljesen rossz távolságadatokkal. Se szintadat, se útvonalleírás, se egy elérhetõség. Azért kemény, hogy 110-re sem adnak egy nyamvadt telefonszámot sem. Ráadásul a különbözõ távokra nem is készítettek külön itinert. De még itt nincs vége!
Én az éjszakai 50-en indultam, namost a Kevély-nyeregtõl Hûvösvölgyig az Orsz. kéken haladva nem volt egy pont sem!!! Legalább az Árpád kilátóhoz tehettek volna egyet. A Virágos-nyeregben a réten láttam pár autót, sátrakat, eldobott sörösdobozokat; (mindenki aludt!!!), sehol egy bólya, gondoltam helyi fiatalok kijöttek sátorozni, berúgni, és ez nem lehet a pont. Hûvösvölgyben tudtam meg, hogy az volt a pont. Kimentek bulizni, berúgtak, elaludtak.
A legfelháborítóbb, hogy nem találtuk meg a célt. Az itinerbe nem volt beleírva, hogy hol van a cél, mondottam még egy telefonszám se. A túrakiírásból emlékeztem, hogy a Gyermekvasutas Otthonban lesz a cél, de ott egy lélek se volt. Ekkor már többen kerestük a célt, felkutattuk az egész környéket, kérdezõsködtünk, de semmi eredmény. Végül hazajöttem kitûzõ és emléklap nélkül, szomjasan, mivel a Lajos-forrástól a célig semmi vízvételi lehetõség nem volt (pedig az egy igen szép kis szakasz)!

Remélem a szervezõ (Mészáros János, aki egyébként aranyjelvényes túravezetõ hmmm.) is olvassa ezeket a kritikákat...
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár