Túrabeszámolók


multiNavigator.hu Terepfutás - Domonyvölgy

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2012
 Túra éve: 2012
efemmTúra éve: 20122012.04.23 23:06:29
megnéz efemm összes beszámolója

(Összegzés a rendezõi honlapról.)


multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Domonyvölgy


Az eredménylista letölthetõ itt


Mákunk volt. És nem csak a tésztával, hanem az idõjárással is:-) Tökéletes futóidõ volt, a pár perces esõk pedig még frissítõnek is jók voltak. A talajviszonyokra sem lehetett panasz, nem volt sár, és szerencsére a por sem nehezítette a versenyzést.


9 órától folyamatosan rajtoltak a 8 és a 15 km-es gyalogtúra résztvevõi, 10 órakor pedig elrajtolt az 5 km-es futás mezõnye. Síkfutásra ennek a futamnak a mezõnye sem panaszkodhatott, majdnem annyi szintemelkedés volt benne, mint a 11 km-es távon.


A képzeletbeli célszalagot a férfiaknál elsõként Forgács István, a nõknél pedig Molnár-Lukács Edina szakította át.


Stílusosan 11 órakor rajtolt el a 11 km-es táv mezõnye. Mind a nõknél, mind a férfiaknál erõs volt a felhozatal, talán nem véletlenül, mivel a Matedora Consulting Kft. jóvoltából az elsõ három versenyzõ pénzdíjjal lett gazdagabb.


A férfiaknál végül Petsuk Zoltán nyert magabiztosan, õt Sebestyén Zoltán követte, szorosan utána pedig a Somogyi Károly érkezett célba.


A nõknél fiatal kora (13 év) ellenére az egész mezõnyt maga mögé utasította Cseri Bettina. Nem sokkal utána érkezett Csere Sára, a dobogó legalsó fokára pedig az ugyancsak nagyon fiatal Hallgat Fanni állhatott fel.


Persze voltak még náluk is fiatalabb indulók, õk a hosszú táv rajtja után nem sokkal mérték össze erejüket. A kisiskolás kategóriában családban maradt a gyõzelem, a lányoknál Ring Dóra, a fiúknál Ring Máté végzett az élen, az ovis fiúk között pedig Molnár Ádám Benedek volt a leggyorsabb.


Mindeközben a túrázók nagy része még javában járta az erdõt, a hosszabb táv indulóit a 2. ellenõrzõ ponton terülj-terülj asztalka (keksz, gyümölcs, szõlõcukor, stb.) várta, a célban pedig minden beérkezõt banán, izotóniás ital, és ásványvíz várt. Akinek még ez sem volt elég, az energiapótlásra, a versenyközpontnak helyet adó Tövis vendéglõben mákos tésztát, és egyéb finomságokat fogyaszthatott, amíg el nem kezdõdött az eredményhirdetés és a tombola, a multiNavigator.hu által felajánlott értékes ajándékokkal. Külön gratulálunk Koren Tamásnak, aki elvitte a fõdíjat, a Silva márkájú távolságmérõs órát, Horváth Máriának pedig az Inov-8 multifunkcionális csõsálhoz!


Reméljük mindenki jól érezte magát, jövõre ugyanitt találkozunk, de persze a következõ futásig nem kell ennyit várni, május 5-én Budapesten, a Népszigeten, rá egy hétre, május 13-án pedig Veresegyházon találkozunk!:-)


5 km, abszolút dobogósok:


Nõk:



  1. Molnár-Lukács Edina

  2. Vasas Viktória

  3. Dr. Iván Csilla


Férfiak:



  1. Forgács István

  2. Masek István

  3. Szalai László


11 km, abszolút dobogósok:


Nõk:



  1. Cseri Bettina

  2. Csere Sára

  3. Hallgat Fanni


Férfiak:



  1. Petsuk Zoltán

  2. Sebestyén Zoltán

  3. Somogyi Károly


Az eredménylista letölthetõ itt

 
 
KadaTúra éve: 20122012.04.15 13:41:22
megnéz Kada összes beszámolója

Kellemes kirándulóidõben, néha szitáló esõben, de jó látási viszonyok mellett teljesítettem a domonyvölgyi túra 15 km-es távját a Domonyvölgy és Szada közötti erdõrészletben. Az útvonal eleje és vége megegyezett az ugyanott rendezett terepfutó verseny útvonalával, ki volt szalagozva és még km jelzések is voltak. Utána gondosan meg kellett nézzem a térképet és figyelmesen átolvasnom a túraleírást, de végül is eltévedés nélkül odajutottam a félúton lévõ ellenõrzõ ponthoz, ahol a terülj terülj asztalkán banán, mazsola, szõlõcukor és innivaló várt rám. Visszafelé egy mezõ szélén nagy csapat ember, kutyák és puskalövések között vezetett az utam: vadászkutyákat vizsgáztattak éppen. Az útvonal kellemes és változatos volt, erdõ és mezõ vegyesen, viszonylag kevés emelkedõvel. A Tövis vendéglõben kellemes kiszolgálás, finom mákostészta várt bennünket, valamint olimpiai ötpróba pontokat is kaphattunk. A tombolán pedig értékes ajándékokat sorsoltak a résztvevõk között. Köszönöm a rendezõk munkáját. Talán legközelebb ki lehetne szalagozni a pálya többi részét is, mert a térképolvasásban kevésbé gyakorlott túratársaim közül volt akinek gondot okozott a helyes útvonal meglelése.