AK

Alföldi Kéktúra (AK) fórum 

lista a bejárások időrendjében

<<< Kéleshalom Petróczi iskola és Rúzsa-fa >>>
9. Pici-paci-tanya és Kis Keceli út és Jánostelek
kaloz14 Bejárás: 2023.09.17. Rögzítve: 2023.09.18 11:20:29

 A Pici-paci-tanyához és onnan Kunfehértóig végig a kunsági homokban baktattunk. Felüdülés volt betérni a kunfehértói üdülőtelep strandjára, ahol a késői nyár miatt, a jegypénztár már zárva volt, s a kb. 10 vendéglátóhelyből csak egy üzemelt. Miután cipőnkből kiszórtuk a homokot, pillanatokon belül a most is még 24 fokos vízben voltunk, hogy lehüljünk, mert szakadt rólunk a víz. Bátran ajánlom a többi túratársamnak is, hogy ki ne hagyja ezt a felfrissülési és kis pihenési lehetőséget!

A boltokról, vízvételi lehetőségekről és egyéb hasznos dolgokról az előttem szólók már mindent szépen, érthetően leírtak.

 
olsen Bejárás: 2022.08.03. Rögzítve: 2022.08.15 20:23:38

 Kunfehértónál szerelkeztünk fel vízzel és egyebekkel,csak homok van a kilátóig - érdemes kitérni - és utána is sokáig,Petróczi is zárva,víz sokáig semmi..sört nem is mondom,elhagyatott és kietlen,forró nyár 2022,augusztus 4,A bélyegzők rendben amúgy..de az élet kevésbé tűnt annak.Hiányzik a vendéglátás még Rúzsa után is soká..Érdemes Öttömösön megállni,főleg nyáron,nagyon..Módra vendégház.

 
Winston Smith Bejárás: 2022.06.15. Rögzítve: 2022.06.19 00:21:55

Mindhárom bélyegző megvan.

Összességében elmondható, hogy szép részek vannak itt, sok a fenyő is. Vásárlási lehetőség a kunfehértói üdülőtelepen van, de gondolom, nagyobbrészt csak szezonban. A mély homok több helyütt igen megnehezítette a haladást, és hát meleg is volt.

A Pici-paci-portán mindkét oldalon kapu van, az egyik nyitva volt, a másikat már bezárták estére riglivel. A porta után néhol jobban benőtt részek jönnek, de összességében jól lehet haladni. A kéleshalmi homokbuckáknál nagyon szép a táj.

 

 
hdanee Bejárás: 2021.12.15. Rögzítve: 2021.12.16 08:11:38

 Pici-paci-tanyán a bélyegzőt a főépület (ez Kunfehértó felől érkezve az első ház a jobb oldalon) Kéleshalom felé eső sarkán találjátok, a kis kertkapunál, a falra szerelve. A porta kapui reteszelve vannak, az egyik zár kissé feszül is, de ezzel együtt a pecsételőhely folyamatosan használható. A kis gidák étvágya remek: épp a mangalicákat tanulmányoztuk, mikor egyikük megkezdte kedves cimborám nadrágjának elfogyasztását. A portánál találtok pihenőhelyet is, továbbá más beszámolók alapján úgy tűnik, szívesen adnak vizet, kávét is a túrázóknak. (Ottjártunkkor mondjuk pont nem voltak otthon a háziak.)

Kunfehértó üdülőtelepén nem sok élet volt, télvíz idején enni-inni azt lehet csak, amit hozol magaddal. Az útviszonyok az olvadó, lepelnyi hó ellenére teljesen rendben voltak: a homok úgy issza a vizet, mint túrázó a malátaszörpöt! Jelzettség tekintetében sem volt okunk a panaszra. Buszközlekedés az üdülőtelepen egész évben van, főleg Kiskunhalas felől néz be egy-egy busz Kunfehértó, fürdő megállóhoz. Ez a Pici-paci-tanyától kb. 1 órányi gyaloglás Kis Keceli út felé/felől. 

Kéleshalom felé haladva a homok mély, szárazabb időben kifejezetten nehezítheti a haladást. A jelzettség ebben az irányban is rendben volt. A hírekben Kiskunhalas tágabb vonzárközetében beharangozott fekete párduccal nem találkoztunk, csak hagyományos színtervű őzzel, ennek ellenére javaslom, hogy a megye valamelyik Hangulat presszóját nevezzék át Fekete Párduc italboltra!

Külön kiemelném az amúgy meglehetősen terméketlen vidék telepített fenyveseit, melyek a ködös-havas tájban már-már alpesi hangulatot kölcsönöztek helyenként a tájnak.

 
hdanee Bejárás: 2021.11.24. Rögzítve: 2021.11.25 10:06:51

Kis Keceli út bélyegzőhely Tücsök tanya (53.sz. út) - Kunfehértó, üdülőtelep szakasz Kis Keceli útnál a BÉLYEGZŐa Kékkör információs táblán rendben. Mire ideértünk, fejből tudtuk az infótáblák tartalmát, kísérteties az egyezés a környék hasonló táblái között, khm... Mindenesetre a táblát egy gázpászta keresztezésénél találjátok, kb. 2 km-re a kunfehértói műúttól, bal kéz felől illetve 4 km-re a Kis Keceli útra való rátéréstől jobb kéz felől, ha Jánostelek felől közelítünk. Folyamatosan elérhető.

A Tücsök tanya buszmegállótól, az 53-as úttól indultunk Kunfehértó üdülőtelep felé - tücsköt ugyan nem sokat hallottunk, KUTYAaugatást viszont egészen közelről: úgy 3,5 kilométerre a kiindulási pontunktól van az erdő közepén egy tanyacsoport, ahol a Kunfehértó felé eső utolsó tanyánál szereptévesztésbe kerültek az ebek és az utat vigyázták a tanya helyett. Kénytelenek voltunk határozott léptekkel odébb terelni őket, pár határozott porba rúgás után meghátráltak. Nagyon ne fordítsatok hátat nekik elhaladásotok után sem, hacsak nincs nálatok tartalék vádli!

A JELZETTSÉG kitűnő, talán egy kereszteződés volt a Kis Keceli út közepe táján, ahol az errefelé amúgy totál felesleges MTSZ betontuskók elhelyezése olyan, mintha kanyarodni kellene, holott egyenesen kell haladni. De megerősítő jelzések is vannak bőven mindenhol, szóval legyen gyanús, ha nem láttatok régóta kék sávot. Még a frissen letermelt Kunfehértó előtti erdőrészen is rendben voltak a jelzések.

Az ÚTVISZONYOK a (szigorúan időjárási értelemben vett) száraz novembernek köszönhetően ideálisak voltak, sem mély homok, sem sár nem akadályozta a haladást, de a Kis Keceli úton rodeózó vadászok és más négykerekűek sem vertek nagy port. (Az egyik pickupból kilógó puskacső a világ kevésbé boldog szegleteit idézte fel, de amikor később viszontláttuk egy társát célzóvíz felvétele során a kocsmánál, visszakerültünk a káeurópai valóságba.)

PIHENŐHELY csak az 53-as úttól nyugatra pár lépésre van, egy megunt kanapéra lehet leülni, amíg nem fedezi fel magának valaki más. A néhány érintett magasles sincs túl jó állapotban, az egyiket láthatóan elrontott fogpiszkálókból rakhatták össze.

KÖZLEKEDÉS tekintetében szakaszolni több helyen is lehet. Az 53-as úton a (Kiskőrös -) Kiskunhalas - Tompa / Kelebia buszok Tücsök tanya megállója az AK útvonalán található. A kunfehértói úton is elég gyakori a buszközlekedés, főleg Kiskunhalas felől. A túraútvonalon van a Kunfehértó, Keceli út megálló, ami nem tévesztendő össze a máshol található Kiskeceli út nevű buszmegállóval. Ezen kívül Kunfehértó, fürdőnél is ki lehet szállni vagy túrát kezdeni, ide egész évben járnak buszok. Az üdülőteleptől kb. 2,5 km Kunfehértó vasútállomás, ahol a Baja-Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza-Kecskemét megyejáró vonatok járnak, minimum kétóránként. Aki hozzánk hasonlóan szakaszol, Kiskunhalason tudja letenni az autót az átépítés alatt álló buszállomás melletti áruházak vagy a piac parkolójában. Aki vonattal érkezik a térségbe, számoljon azzal, hogy Kiskunhalason messze van a vasútállomás és a buszállomás egymástól, helyi járat pedig csak mutatóban van - mi a kelebiai vasútvonalon érkezve Pirtói szőlőknél szálltunk át egy Kiskunhalas buszállomásra tartó buszra, megspórolva ezt a sétát.

BOLT, KOCSMA, BÜFÉ szezonzon kívül nincsen az üdülőtelepen a helyiek elmondása szerint, viszont kisboltot találtok a faluban kb. 1 kilométerre az Alföldi Kéktúra útvonalától a bekötőúton egyenesen haladva. 1,5 kilométerre csapolt sör lelhető fel, 2 kilométerre pedig nagyobb bolt és kedves kocsmáros asszony is található.

 
dragonka Bejárás: 2021.04.20. Rögzítve: 2021.04.26 20:17:42

 Pecsét rendben a pici paci portán, a kapu reteszre volt tolva, bementem rajta, munkás srácok dolgoztak vmit, nem zavartak ki.

Kis keceli úton az infótáblán a pecsét rendben.

Jánosteleki pecsét szintén rendben, a kilátót nem érdemes kihagyni.

 
Sz Laci Bejárás: 2021.03.13. Rögzítve: 2021.03.14 15:22:23

 Bélyegző rendben, a kutyával nem találkoztam, mind a két kapu nyitva volt. 

 
Orgi78 Bejárás: 2020.08.22. Rögzítve: 2020.08.23 11:13:22

Pecsét rendben, vízvételi lehetőség van a tanyán, kutyával nem találkoztam de pár ember épp reggelizett. Végig homok, de igazán szép része volt Kéleshalomtól  az AK-nak szerintem, bár esőben horror lehet. A tanya előtt 2 km-el lassan egy bozótvágás érik mondjuk... Kunfehértó ideális kiszállási pont.

 
SJudit Bejárás: 2020.08.18. Rögzítve: 2020.08.20 13:45:17

A kunfehértói vasútállomásnál kezdtük meg a betervezett távunkat. Az állomáson csak egy hosszúkás alakú, simán csak Kunfehértó szöveggel ellátott pecsétet kaptunk az igazolófüzetbe. A Pici-paci-tanyáig normálisan el lehetett tekerni, itt-ott víztócsa volt, a nagy éjszakai esőzés nyomai, de azért járható volt az a rész. A tanya kerítésének tulajdonképpen "nekimegy" az út és a kaputól már látszik az AK táblája. A kapu kerekeken gurulva nyílik megküzdve a homokkal. A pecsét az épület falán rendben, bélyegzőpárna is van. Tovább haladva a telek másik oldalán szintén kapun keresztül tudunk ki/bejutni. Utána nagy fakivágás folyik, nagyon mélyen vájatos az út, bicajjal tolós. A kék jellel ellátott fák is jelölve voltak kivágásra itt-ott, mondjuk nagyon másfelé nem vitt út azon a részen, így elkavarni nem túl esélyes.

A helyiek kávéval is kínáltak bennüket és érdeklődtünk az útviszonyokról. Nagy esőzés volt éjszaka is, így kíváncsian vártuk, milyen lesz az út. Egy része tekerhető volt, de jó pár km-en azért tolhattuk is a bicajt, mert tolva is süppedt a homokba, nemhogy felülve...

Egy helyen elvesztettük a kék jelet, kerestük, nem találtuk a folytatást, így irányt tartva próbáltunk haladni tovább egy ott lévő úton, majd a GPS-t is segítségül hívva visszanavigáltuk magunkat a kékre és utána már majdcsak végig egyenesen haladva eljutottunk a kéleshalomi letérőig. (Egy autóssal is találkoztunk, miközben a kékre kavarogtunk vissza. Megállt, megkérdezte hova tartunk és mondta, hogy jó az irány, nemsoká elérjük. Erdésznek tippeltük, köszönjük a törődést! ;-) Kéleshalomnál is összefutottunk vele ismét az ejtőzésünk idején.)

 
Ancs82 Bejárás: 2020.04.26. Rögzítve: 2020.05.26 15:52:11

 A tanyánál a pecsét rendben. Kunfehértónál szálltunk ki, ahol a büfésoron kaptunk pecsétet.

 
HEV Bejárás: 2019.08.22. Rögzítve: 2019.09.04 17:36:31

 A pecsét rendben van és elérhető, itt még a gazda párnát is tett ki hozzá. 

Ne feledjétek ez magánterület!

 
olsen Bejárás: 2019.05.19. Rögzítve: 2019.05.20 19:33:19

 Pici pacihoz kerítés és kapu,barátságos német juhász.Pecsét a fehértói kapuhoz közelebbi épület falán,rendben..

 
geo-elvont Bejárás: 2018.10.02. Rögzítve: 2018.10.02 21:45:02

Pecsét a portán rendben. Aranyos a kutya, csak a lovakat ugatta, azokat is csak játékosan.  

 
smvsp Bejárás: 2018.08.28. Rögzítve: 2018.08.30 21:48:01

 Eltévesztettem ide felé az egyik "járatlan útra" fordulást és így a kijárat felől érkeztem a Paci-tanyára. A pecsét rendben, viszont a németjuhásszal nem találkoztam. A konyhában valami étel készítése folyt, és megijedtek mikor beköszöntem az ablakon, mert hogy olyan ritkán hallgatnak magyar szót :)

A mai menetet a Kunfehértói vonatállomáson fejeztem be.

 
Donjuan1984 Bejárás: 2018.07.01. Rögzítve: 2018.07.02 14:53:37

Pecsét és németjuhász is rendben :)

Aranyosan teszi a kötelességét és megugatja az embert, inkább jelzi a gazdának, hogy betolakodó érkezik, de közben csóválja a farkát és várja a simogatást :) 

Autók voltak a tanyán, de mozgást - leszámítva pár lovat és egy rajnyi fecskét- nem érzékeltem. 

Ha már mozgás...még a porta előtt sikerült összefutni 6-7 vadmotorossal..szerencsére csak képletesen, de azért szépen átrendezték az erdő talaját amerre jártak...

Kunfehértó üdülőtelepnél fejeztem be a túrát, de megnéztem a "kilátót" is a tórendszer közepe táján; aztán még elgyalogoltam a kunfehértói vasútig (kb 2,5 km) így a napot 38 km feletti teljesítménnyel zártam. 

 
Pulmy Bejárás: 2018.06.27. Rögzítve: 2018.06.27 15:57:55

 Az öreg német juhász fogadott és köszönt el tőlünk.Pecsét a porta falán teljesen rendben van. Tényleg lehetne az Üdülőtelepen is pecsét,mert az az ésszerű kiszűllási pont.Így mi 2x nyomtunk és legközelebb már Kunfehértó Üdülőtelepőtől folytatjuk.

 

19.én jártunk a szakaszon,részletek infók:boglariturazok.blogspot.com/2018/06/ak-2.html

 
vitezgica Bejárás: 2018.05.12. Rögzítve: 2018.05.13 17:04:22

 A pecsét rendben van, a jelzések jók. A kaput nyitva találtuk, de kihaltnak tűnt a tanya. Nem értem, miért itt van a szakaszhatár, amikor a Kunfehértói üdülőtelep (és a kiszállás lehetősége, busz) még 3,6 km innen. Szerencsére az üdülőtelepen már nyitva voltak a büfék, jól esett a buszra várva az árnyas teraszon ücsörögni, miután kimosakodtunk a sok homokból (a kultúrált mosdóhelyiség is nyitva volt).

 
FoJo Bejárás: 2016.08.26. Rögzítve: 2016.09.01 16:22:48

A Paci tanyara a kapun keresztul lehet bemenni, az öreg és kövér beagle vehemensen ugat, de nem lehet komolyan venni. A pecset az egyik epulet falan az ajto mellett. Szallaslehetoseg Kunfeherto udulotelepen rengeteg van, ahol en voltam azt pont nem ajanlom annyira. A strandon is erdemes picit kiaztatni a faradt labakat.

 
SzPeter Bejárás: 2016.05.16. Rögzítve: 2016.05.17 07:00:52

A Kéleshalom felőli kaput magunknak nyitottuk, a főépület oldalán megtaláltuk a bélyegzőt. A háziak itthon lehettek, mert a rádió szólt de nem láttunk senkit. A bélyegző felett van egy kolomp de mi nem használtuk, nem akartunk zavarni. A kutya is csak kifelé menet vett észre, majd kötelességtudóan ugatott.

 
efemm Bejárás: 2021.09.30. Rögzítve: 2015.12.21 00:00:00

Pici Paci porta, MTSZ azonosító: AKPH_09, GPS: N46.3938, E19.3652
Cím: 6400 Kiskunhalas, Bogárzó, hrsz.: 0241/3, Leírás: Pici Paci porta főépületének oldalfalán.
Elérhetősége folyamatos: Igen, Nyitvatartástól függ: Nem

Kis Keceli út, MTSZ azonosító: AKPH_09_B, GPS: N46.352500, E19.447897
Helyszín: AK információs tábla, Leírás: A DA113INF azonosítójú információs táblán.
Elérhetősége folyamatos: Igen, Nyitvatartástól függ: Nem

Jánostelek, MTSZ azonosító: AKPH_09_C, GPS: N46.292779, E19.567904
Helyszín: OKK információs tábla, Leírás: A kacsatelep sarkánál lévő információs táblán (DA116INF).
Elérhetősége folyamatos: Igen, Nyitvatartástól függ: Nem

 
csg65 Bejárás: 2015.10.28. Rögzítve: 2015.10.28 23:54:24

Az esős időszak után a homokos utak kerékpárral is járhatóak lettek volna, de én ma gyalog voltam itt. A tanyán épp volt, aki hozta a bélyegzőt, de sokszor be lehet zárva, ha vendég sincsen. Ma (októberi hétköznap!) én már - meglepetésemre - a negyedik AK bélyegző voltam.

 
TothTJ Bejárás: 2015.10.21. Rögzítve: 2015.10.26 11:20:55

20-án Kunfehértóig mentem, ott a Halas-Jánoshalma közötti országút melletti Kert vendéglőben kaptam céges bélyegzőt. Itt van vasútállomás és autóbusz megállóhely is. 21-én a Pici-paci tany portáján kaptam Kéktúrás pecsétet. Ott volt az ugatós kutya, de csak a hangja nagy. No  meg az életkora :-) !

 
Zsolti Bejárás: 2015.09.24. Rögzítve: 2015.09.25 21:17:15

A "Pici-paci-tanya" feliratú hivatalos MTSZ-es pecsét, egy pecsétpárnával egyetemben, a tanya portáján (N46°23.637 E19°21.903) található. Aki Kéleshalom felől érkezik, annak a kaput magának kell nyitnia. Kutyáktól nem kell félni. A jelzések elfogadhatóak, de az irányváltásoknál nem árt figyelni. Kéleshalom után a kitermelt fát hordó teherautók nagyon tönkre tették az utat. Gyalog is nagyon nehezen volt járható. Kerékpárosok számára ez a szakasz is járhatatlan.

 
PJoco Bejárás: 2014.11.13. Rögzítve: 2014.11.20 01:29:08

Nyáron a Pici Paci portán nem volt senki, így most Kunfehértón a Kerecsen kocsmában pecsételtem. Délről érkeztem, miután átmentem a vasúton mentem még pár száz métert, majd 2 szőlőstelek közt van egy földút balra. Az egyenesen a Kerecsenhez vitt.

 
jbg Bejárás: 2014.11.08. Rögzítve: 2014.11.10 17:00:35

A rendelkezésre álló telefonszámok egyikén sem volt elérhető senki, ezért nem tudtunk előre odaszólni. A tanyára érve a kiírt telefonszámok egyikét felvették, és tájékoztattak minket, hogy nincs kirakva a pecsét, mert el szokták lopni. Ezért Kunfehértó üdülőtelepen pecsételtünk egy étkeztetési cégnél, ahol ebédet is kaptunk.

Az utat Kéleshalom felől kerékpárral nem mondanám járhatatlannak, viszont kellemesnek még kevésbé mondanám a nagy homok miatt.

 
okt50tomi Bejárás: 2014.09.26. Rögzítve: 2014.11.01 18:39:26

Telefonálni kell előre, (nem mindig vannak ott) ha szeretnétek itt pecsétet... Mi a szállásunkon a Lila panzióban pecsételtünk. Az üdülőtelep a szezonon kívül (július-augusztus) teljesen kihalt...

A jelzések jól követhetőek Kéleshalom felöl.

 
vaterlo2 Bejárás: 2014.08.07. Rögzítve: 2014.08.12 19:35:55

A tanyán a háziak ép nagy munkában voltak, de egyből hozták az MTSZ bélyegzőt, miután kiderült, hogy azért jöttünk.

 
Túrázó1111 Bejárás: 2014.03.15. Rögzítve: 2014.05.19 01:13:30
A pecsét a tanyán található, a nagy kapun kell bemenni és keresni a háziakat, akik hétvégén rendszeresen ott vannak. Mi március 15-én jártunk arra és az ünnepre való tekintettel népes társaság bográcsozott, akik még nagyon jó minőségű pálinkával is megkínáltak, amit természetesen a nálunk lévő hazaiból illett viszonozni. Magyari Levente a lovas tanya tulajdonosa nagyon kedves ember és sok jó lovas és egyéb hétvégi programokat szervez az arra járóknak, és szállással is szolgál, érdemes kiprobálni! Tényleg van két kutya,de a hangjuk nagy csak és hallgatnak a gazdára.
 
vakond87 Bejárás: 2014.03.13. Rögzítve: 2014.03.14 19:06:24

 A jelzés átmegy a tanyán, amin kicsit meglepődtem, a kapukon keresztül. A gondnok mondta, hogy nyugodtan át lehet menni a tanyán. Két kutya van szabadon de ők kis termetűek, és csak a szájuk nagy. A pecsétet is megkaptam, sőt még egy pohár ásványvízzel is megkínált a gondnok. 

 
erid Bejárás: 2013.07.20. Rögzítve: 2013.07.22 14:42:17

Fesztivál miatt az egész környéken foglalt volt minden szállás, kénytelen voltam Kiskunhalas felé foglalni. Szerencsére a Betti fogadónak van egy vendégháza az út mentén, már majdnem Halasnál. Oda-vissza egy 15 km kerékpárral nem gond. Másnap átküzdöttem magam az éppen éberedező másnapos, rókázó fesztiválozók között a Pici-Paci tanyára, ahol egy német család adta oda készségesen a béylegzőt ( Suchen sie den stempl ? Ja, Ja bitte, - hm, a németek már a spájzban vannak?)

És jöhetett a kerékpártolás a homokon. Néha volt  15-20 méter ahol lehetett tekerni, de GPS nélkül tuti az eltévedés...

 
burnie Bejárás: 2013.05.18. Rögzítve: 2013.05.23 15:11:25

Sajnos nem volt senki otthon és telefont sem vették fel . Maradt a fénykép. Itt nyugodtan ki lehetne akasztani a pecsétet.

Kéleshalom felöl érkezve a jelzések nagyon gyengék sajnos.

Szállásunk Kunfehértó üdülőtelep campingjében volt. Nagyon baráti áron, közvetlen a fürdő mellett. Mi faházban aludtunk és mivel mi voltunk az első vendégek a felújítás után a porlgármester pezsgővel fogadott minket :)

Kunfehértó honlapján további szálláshelyek találhatóak.

 
Kósa Levente Bejárás: 2012.10.22. Rögzítve: 2012.10.23 18:40:37

 Pecsét rendben a Pici-paci tanyán. 

 
hegezoli Bejárás: 2012.10.06. Rögzítve: 2012.10.08 10:20:57

Pecsét ok, bár a tulaj nem volt otthon (és senki sem), a kiírt telefonszámon érdeklődve hozzájutottunk a lenyomathoz. Kedves hely, kedves tulaj, kutyaveszély nincs.

 
Tikli Bejárás: 2012.09.13. Rögzítve: 2012.09.18 19:39:21

Mi meg se kíséreltük a mély homokban való kerékpározást!Kunfehértó pecsétet szereztünk egy kocsmában a sör mellé:)   

 
Géza - Agárd Bejárás: 2012.08.14. Rögzítve: 2012.08.26 20:22:17

 Több mint négy óra szenvedés után megkönnyebbülésnek éreztem, amikor ide értünk. Az éppen ott nyaralók az illetékeshez irányítottak, aki nagyon kedvesen adta is a bélyegzőt.

A bicajom tönkrement, az eddigi gyaloglás mellé jöhetett a következő 5 km kutyagolás a kerékpár mellett Kunfehértóig. (Ennek a fele homok!) 

A KERÉKPÁROSOK FIGYELMÉBE!!! Kunfehértón a Petőfi utcában nemrég nyitott egy egy kerékpár szervíz. (Semmi nem jelzi, még csak a helyiek ismerik. - a háznál is csak egy tapétázó mester tábla van.) A tulaj nagyon kedves, rendes, ráadásul szerintem nagyon olcsón működésre alkalmassá tette a kerékpáromat, pedig még heggeszteni is kellett.

 
Kétkerék Bejárás: 2012.06.28. Rögzítve: 2012.07.02 11:28:06

4 körül értem ide a tulajok nem, csak a két fiuk volt itt nagyon rendesek és segítőkészek. A pecsét OK! Egyébként a szállás sátorban 1500,- faházban 3000,- . Mivel nem akartam az utolsó napra 100 km-t így tovább álltam.

 
feltser Bejárás: 2011.10.05. Rögzítve: 2011.10.07 12:06:42

Ez egy érdekes hely, 10:30-kor egy teremtett lelket nem találtam a tanyán. Pedig biztosan eltöltöttem vagy 20 percet. Nekem nem annyira jött be, bár nem is volt minek bejönnie. :-) Végül fényképpel megoldottam a kérdést.

 
slowind Bejárás: 2011.09.06. Rögzítve: 2011.09.24 11:21:34

Én kerülővel érkeztem kunfehértó felől, de így sem volt semmi dokhelyen tolni a bringát befelé (közel 5km homok így is, de legalább a fele járható)

Nagyon kedves a tulaj, pecsét rendben.

 
Manó Bejárás: 2011.03.15. Rögzítve: 2011.03.18 20:36:18

Kéleshalom és a Pici- Paci tanya között nagyon mély a homok. Gyalog is küzdöttünk. A Pici- Paci tanyát jelenleg 3 kutyus "őrzi" , az egyik egy 6 hónapos kölyök. Nyugodtan be lehet menni. A kutyák jelezték közeledtünket, a gondnok már várt az MTSZ bélyegzővel. 2 telefonszámot kaptunk amin be lehet jelentkezni: 06 20 321-2880 , 06 30 456- 0346. Szállás, reggeli, vacsora, fürdési lehetőség van. 10db  2 ágyas szoba, reggelivel, 4000Ft /fő. Sátorozásra is van lehetőség.

 
lefevre Bejárás: 2011.03.09. Rögzítve: 2011.03.15 13:42:44

Csatlakoznom kell az előttem szólóhoz. Hiába nedves a homok, néhol a felső 1-2 centi meg volt száradva és már fogta vissza a kerekeket a legkisebb fokozaton is. Ha valaki erőlködik inkább, tényleg jól ki lehet fáradni. Ráadásul több részen tarvágás volt,és ezek helyét épp szántották befelé, plusz szétcseszve a viszonylag járható utat a hatalmas gépek által, lehetetlenné téve a kerekezést. Így volt részem átérezni milyen lehet itt nyáron. Viszont a végére álljon itt egy jó hír is. A kaukázusi már nincs a tanyán, sőt most már mindig lesz valaki helyben, mert a gondnokék kiköltöztek véglegesen. Szállás is kapható állítólag teljesen felszerelt, 10 szobás ház. A pecsétet inkább kérjétek el (sajnos én nem tettem), mert a nő elég felemásan bélyegzett. A telefonszámuk: 30/456-0346

 
kekut Bejárás: 2010.09.12. Rögzítve: 2010.10.20 20:19:23

Kéleshalom után a bringás rémálom folytatódik! Mi szinte végig megültük a gépeket, de ennek ára volt: nagyjából annyira elfáradtunk, mintha gyalogoltunk volna 10 órát. Hülyeség bringával menni! ráadásul alig gyorsabb haladni vele, mintha folyamatosan gyalogolnál. Kicsit még el is tévedtünk a Pici paci tanya előtt.
De aki azt kitalálta, hogy a jelzett utat vezessük át egy bekerített tanyán, amit kaukázi juhászkutya őriz, és ott keressünk pecsétet, ahhoz azért lenne egy-kté keresetlen szavam... Nem mentünk be!! Ez van. A tanya után 2-3 száz méterrel van egy fenyőfa ültetvény, azon át lehet menni gond nélkül, és így kikerülhető a tanya. Valami fotót nyomtunk azért róla.
Utána viszont a tó feletti mocsaras "sáros" rész kérpótolt sok mindenért. Már sötétedett, sűrű pára derengett felette, és a távolból szarvasok bőgése hallatszott. Átkeltünk a "lápon", hogy elérjük a jelzett utat, felejthetetlen élmény volt.
Az Üdülőtelepen találtunk egy üres kempinget, ott sátraztunk; reggel aztán jött a portás, és fizethettünk..

 
csaba159 Bejárás: 2010.07.07. Rögzítve: 2010.07.25 20:42:11

A Pici-paci tanyáig vezető útról érdeklődésünkre  azt mondta a Kéleshalmi boltos hölgy, "esett az eső, úgyhogy bringával simán járható". Hát az a helyzet, hogy ezen a laza homokon még eső után sem egyszerű haladni. Az erdős részeken az előző napi esőtől még nedves volt a föld, de ahol zavartalanúl sütötte a nap, hamar felszáradt, itt a bringát csak tolni lehetett. Az út széle is laza homok!  Gyakorlatilag az út 2/3-át így tettük meg. A Pici-paci tanyán a kutyák megvannak, a nagy nem túl barátságos, nekem megfogta a lában, és nemhiszem, hogy játszani akart.  A tanyán megszálló munkások segítettek, az egyik srác kereste meg a bélyegzőt, és zavarta el a kutyát. Ha ők nem lettek volna ott, nem tudom hogyan oldjuk meg a bélyegzést!

 
murmis Bejárás: 2010.04.21. Rögzítve: 2010.05.04 20:52:39

Kéleshalom éa a Pici-paci-tanya között érdemes nagyon odafigyelni, mert a két pont között leégett az erdő elég nagy területen, többek között a védett galagonyás is. A tűz  magával vitte az enyészetbe a felfestett kék jelet is. Mi szerencsések voltunk, volt nálunk GPS, ami az AK-n először, nagyon hasznos szolgálatot tett. Ugyanis az AK-ról elmondható egészen eddig a pontig, hogy a jelzése nagyon jó. Itt viszont GPS nélkül eléggé találgatná csak az ember az útvonalat, s esetleg iránytűvel lehetne betájolni Kunfehértót. Mint másnap megtudtuk Baján a múzeumban, a  bajai túraegyesület épp most tervezi e szakasz jelzéseinek a pótlását. Reméljük azóta már meg is történt. Addig is talán egy kis figyelemmel mindenki megtalálja a helyes irányt. A Pici-paci-tanyánál szerencsénk volt, a tulaj épp akkor készült kilovagolásra, de nagyon kedvesen hozta a bélyegzőt, sőt megkínált bennünket hideg szódavízzel, ami nagyon jól esett, a gesztus is. A telepen valóban  két kutya van, az egyik csak kutyácska, mert hát ugye a kutya 20 kilónál kezdődik, de a másikból akár 3 is kijönne, lévén kaukázusi, de abszolút engedelmes, szófogadó, és a túristákat megismeri.  

 
nagypapi Bejárás: 2010.03.01. Rögzítve: 2010.03.05 10:11:31

Pici-paci tanyára fényképezőgéppel felszerelkezve érkeztünk, okulva az előző hozzászólásokból. 2 kutya fogadott, nem voltak megkötve, de nem is bántottak, bár azért nem is barátkoztunk egymással különösebben. Kiabálásra nem jött ki senki, majd a Kunfehértó felöl a legtávolabbi házból kijött egy úr, aki hívta a házigazdát, úgyhogy végül a túrabélyegző is előkerült.

Kéleshalom felé oda kell figyelni, egy darabig voltak jelek, majd egyszercsak elfogytak. Valszeg az egyik földúton vezethetett át egy párszáz méterrel délebbre haladó párhuzamos útra. Fák sok helyütt nincsenek, vagy új telepítés, amin még nem lehet jelölni. Nagy terület éghetett le.

Kunfehértó és Pici-paci tanya között jók a jelek, nem lehet eltévedni. Üdülőtelepen viszont télen semmi élet nincs, bolt, kocsma sincs nyitva. Szezonban viszont klassz hely lehet.

 
loquuntur Bejárás: 2009.06.16. Rögzítve: 2009.06.21 20:45:37
Kéleshalom után folytatódott a homokkal való küzdelem.Kár a leégett galagonyásért.Újabb eltérõ útvonal a térképhez viszonyítva,oda kell figyelni.A Pici-paci-tanyára érve csak lovakat és egy kutyát találtam,valamint egy telefonszámot egy ajtón.Felhívtam és közöltem,hogy nincs itt senki.Õ pedig közölte,hogy külföldön van.(Na bumm!) Végre elõkerült egy hölgy,aki készségesen elõkereste a bélyegzõt,pedig már a fényképet is elkészítettem magamról.
 
loquuntur Bejárás: 2009.06.16. Rögzítve: 2009.06.21 20:44:24
Kéleshalom után folytatódott a homokkal való küzdelem.Kár a leégett galagonyásért.Újabb eltérõ útvonal a térképhez viszonyítva,oda kell figyelni.A Pici-paci-tanyára érve csak lovakat és egy kutyát találtam,valamint egy telefonszámot egy ajtón.Felhívtam és közöltem,hogy nincs itt senki.Õ pedig közölte,hogy külföldön van.(Na bumm!) Végre elõkerült egy hölgy,aki készségesen elõkereste a bélyegzõt,pedig már a fényképet is elkészítettem magamról.
 
vilagdisco Bejárás: 2008.12.26. Rögzítve: 2008.12.29 22:25:39
Na a kutyák nem voltak megkötve. Hála bátorságunknak még simogatni is tudtunk, a künn lakó hölgy pedig kézségesen pecsételt.
 
oilos Bejárás: 2008.09.14. Rögzítve: 2008.09.15 10:57:48
Kéleshalom és a Pici-paci-tanya között jelzésváltozás történt. Azon a részen, ahol a térkép jelzi az ún. Kéleshalmi galagonyás területét az egész erdõ leégett nemrég, s a jelzést elterelték. Csak kisebb változás, de fém kékjel táblák viszonylag jól jelzik a terelõutat, de érdemes odafigyelni, nem mindenütt egyértelmû. A Pici-paci-tanya hangulatos hely, az ott lévõ hölgy készségesen hozta a pecsétet. Igen, a jel valóban a tanyán vezet át, ki kell nyitni a kaput, s bátran tovább haladni, a kutya meg van kötve. Ha valaki Kunfehértón szakítja meg az utat, érdemes a vasútállomáson is pöcsételnie egyet!
 
Hamburger.Edit Bejárás: 2007.06.14. Rögzítve: 2007.06.29 20:13:46
JJJJJJJJJaj. Erre ugrom! Eltévedtünk. Elfogyott a kék és nekünk nem volt egyértelmû, hogy melyik út visz a tanyára. 3 órát voltunk a homokkal teli erdõben. Itt átfutott az agyamon, hogy inkább Görögországba kellett volna eltöltenem a szabadságomat:-) A homok meg volt csak a tenger hiányzott.
 
kávé Bejárás: 2007.04.09. Rögzítve: 2007.04.12 13:42:30
A tanyán ottjártunkkor ember nem volt, csak megkötött, ugató kutyák és száguldozó lovak. Ám az egyik épület (az istállóhoz közel) ajtaja nyitva volt, és a szekrényen ott figyelt a kéktúrás pecsét. Pecsételés után visszaraktuk, de csodálkoztunk, hogy merték így tárva-nyitva hagyni a házat. Mindenesetre köszönet a pecsétért! Egyébként Kéleshalomról jövet a borókástól hosszan nem voltak jelek, de eltévedni nem lehet: azon a szekérúton kell maradni, ami hosszan egyenesen halad, majd vele együtt jobbra kanyarodni, ahol aztán végre lesz jel.
 
rumcajsz Bejárás: 2006.10.08. Rögzítve: 2006.10.09 12:34:10
A tanyán mi is egy német úriemberrel találkoztunk, egy kicsit furcsa volt, hogy a tanya kapui zárva voltak, bár a jelzés egyértelmüen a tanyán keresztül vitt. Aztán legyõztük ellenérzéseinket, és az ugató kutyáktól való félelmünket, bementünk, hamarosan jött is a német úr, és hozott bélyegzõt is.
 
sétáLós bácsi Bejárás: 2004.07.26. Rögzítve: 2005.07.03 20:31:46
Úgy tudom, hogy csak szezonban (nyáron?) vannak a tanyán. A hivatalos (MTSZ) bélyegzés megszerzéséhez nem árt egy kis német nyelvtudás.
 
Tisztul_A_Visztula Bejárás: 2004.02.23. Rögzítve: 2004.08.02 13:54:20
A tanyán senki, de senki sem volt. Sokáig tartó nyomozás és levélvárás után kaptam pecsétet az egyik tulajtól (30-3004927, név: Rózsahegyi Zoltán). Ne rám hivatkozzatok!!! :o)
 
vissza a listához