Keresztek Nyomában jelvényszerző túramozgalom

Tisztelt Túratársak!

Az elmúlt hetek teljesítménytúráin  több túratárs érdeklődött a Kékes Turista Egyesület kiadásában megjelent KERESZTEK NYOMÁBAN GYÖNGYÖSÖN ÉS KÖRNYÉKÉN című kiadványról.
Találkoztam olyan sporttárssal, aki már elkezdte a keresztek felkeresését, néhány sporttárs kérésére Gyöngyösön megvásároltam a mozgalom 264 oldalas kiadványát, azt egy aktuális túrán átadtam a megrendelőknek.

A jelvényszerző túramozgalomról bővebb információ elérhető a www.kekesturista.hu vagy a TTT honlapján a Túrák/Túramozgalmak/Jelvényszerző túramozgalmak oldalon.
A túramozgalom kiadványa - egyben az igazolófüzet is - Gyöngyösön szerezhető be. Akit érdekel a jelvényszerzés lehetősége, fantáziát lát ebben a túramozgalomban, feltétlenül nem kell Gyöngyösre utaznia, amennyiben igényét jelzi 2015. február 20-ig a pinttoth@freemail.hu vagy a tothpint@gmail.com elérhetőségek valamelyikén.
A  2015. február 22-én esedékes TTT közgyűlésen átveheti a túramozgalom kiadványát, benne a keresztekről készített leírásokkal, felvétellel vagy felvételekkel, útvonalajánlatokkal, térképes mellékletekkel, földrajzi koordinátákkal és GPS formátummal.


Pintér András
TTT tag


Keresztek Nyomában Gyöngyösön és Környékén túramozgalom

KERESZTEK NYOMÁBAN GYÖNGYÖSÖN ÉS KÖRNYÉKÉN JELVÉNYSZERZŐ TÚRAMOZGALOM

A túramozgalom kiírása

A Keresztek nyomában Gyöngyösön és környékén túramozgalom célja: Építészettörténetünk részét képezik a szakrális építmények, így a
kőkeresztek is. A túramozgalom elsődleges célja Gyöngyös város és környéke kőkeresztjeinek megismertetése és ezzel egyidejűleg a figyelem felhívása ezen örökségünk megóvására. Ezeknek a kereszteknek a felkeresése során a várost, sírkertjeit, és a települést övező területeket járhatják be a résztvevők, jobban megismerve ezzel a Mátraalját. Ha nem is célja, de reménye a túramozgalomnak, hogy a keresztény értékeket közelebb tudja hozni a XXI. század emberéhez.

A túramozgalom kiírója: Kékes Turista Egyesület

A teljesítés módja: A túramozgalom teljesítőjének számít az a túrázó, aki az igazolófüzetben szereplő 55 keresztet felkeresi, és ezt a VII. Igazolások fejezetben feltüntetett módon igazolja, majd a kitöltött igazolófüzetet személyesen vagy postán eljuttatja a Kékes Turista Egyesület címére: 3200 Gyöngyös, Török Ignác utca 1. Igazolásként az a helyszínen készült fénykép is elfogadható, amelyen a túrázó is és az adott kereszt is egyaránt jól felismerhető. A keresztek felkeresése bármilyen közlekedési eszközzel történhet, azaz gyalog, kerékpárral, autóval. ill. egyéb módon egyaránt megengedett. A teljesítés tetszőleges sorrendben, időkorlát nélkül történhet.

Díjazás: A túrázó a teljesítés elbírálása után megkapja a túra oklevelét és jelvényét, valamint felkerül a teljesítők listájára. (A teljesítőket a teljesítés sorrendjében tartalmazó lista a Kékes Turista Egyesület honlapján (www.kekesturista.hu) tekinthető meg.)

A túramozgalom nevezési díja: 2500 Ft, amely magában foglalja az igazolófüzet, az oklevél és a jelvény árát.

Az igazolófüzet kapható
:
Tourinform iroda (Gyöngyös, Fő tér 10.)
Kékes Turista Egyesület (Gyöngyös, Török Ignác u. 1.)

További információ
:
Szőke György (30/308-4317, gyuri74@freemail.hu)